Забіг «Святого Миколая» – на радість собі та дітям!

21 грудня починаючи з 11:00 біля центральної (цього року живої) ялинки країни на Софійській площі  усі бажаючі можуть стати свідками та учасниками дивовижної та яскравої події –   костюмованого забігу «Святого Миколая». Його дистанція для дорослих  становить 5 кілометрів (маршрут проходить від Софії Київської через Михайлівську площу по вулиці Артема до Львівської площі у два кола). Дітям віком від 6 до12 років пропонується пробігти символічних 500 метрів.

Прохолодна погода – не привід відмовлятися від активного відпочинку на свіжому повітрі. І навіть якщо немає костюма, але є бажання бігти – вперед! Кожен учасник незалежно від віку отримає новорічну шапку від організаторів. Таким чином під час забігу буде зафіксований рекорд України в категорії – найбільш масовий забіг країни у святкових шапках.
Зареєструватися  учасником забігу «Святого Миколая» можна тут:  svmykolayrun.org
Свято не обмежується виключно забігом. 19 грудня тут же, на Софійській площі, розпочнеться різдвяний ярмарок сувенірів та солодощів. Цього ж дня на території «Софії Київської» відкриють “Резиденцію Святого Миколая», покровителя дітей. Під час самого святкового забігу на Софійській площі відбудуться народні гуляння з конкурсами, а також святковий концерт українських фольклорних колективів. У програмі також запланований благодійний новорічний ярмарок, який відбудеться у день забігу та напередодні в Українському домі (вул. Хрещатик, 2). На ярмарку можна буде придбати новорічні іграшки, подарунки, прикраси та солодощі від народних майстрів та українських виробників. В Українському домі відбудуться й цікаві майстер-класи для дорослих і дітей.
Важливо відмітити, що15 відсотків від продажу продукції на ярмарку «Святого Миколая» та 50 грн. з реєстраційного внеску кожного учасника забігу буде перераховано на допомогу дітям, які втратили годувальника під час військових дій у зоні АТО.