10 причин гуляти на свіжому повітрі

Незважаючи на пору року, чи це літо, осінь, весна або зима, треба більше гуляти пішки на свіжому повітрі!

Оптимальним режимом вважається 30 хвилин ходьби на свіжому повітрі хоча б 5 разів на тиждень. Що ж дають нам піші прогулянки?

Щоденна прогулянка приводить в норму артеріальний тиск, знижуючи тим самим ризик появи гіпертонії та інших порушень серцево-судинної системи.

Півгодинна прогулянка є прекрасним засобом для зняття стресу, адже за цей час в організмі відбувається викид гормону щастя і радості – ендорфіну.

Під час пішої прогулянки відбувається активізація обміну речовин в організмі: прискорюється виведення холестерину та інших шкідливих речовин. Тим самим прогулянки перешкоджають розвитку цукрового діабету та атеросклерозу.

30-хвилинна піша прогулянка спалює 100-200 ккал (для порівняння: 1 година на тренажерах – 200-300 ккал), що дозволить вам ефективно і бюджетно худнути.

Прогулянки зміцнюють м’язи ніг, сідниць, пресу (особливо якщо втягувати живіт під час ходьби).

Також ходьба сприяє збереженню правильної постави і зміцнює опорно-руховий апарат, що просто необхідно людям з роботою. Це дозволить уникнути болі в попереку і спині.

Прогулянки самі по собі збільшують час знаходження на свіжому повітрі. Адже повітря, що ми вдихаємо насичує клітини необхідною кількістю кисню, яке не можна отримати в приміщенні.

Піша прогулянка на повітрі благотворно впливає і на розумовий стан людини. Вчені стверджують, що вона є чудовим інструментарієм для інтелектуального розвитку.

Ходьба заряджає наш організм енергією, дає силу. У результаті він стає витривалішим, зміцнюється імунітет, отже, менше піддається захворюванням.

Прогулянки на свіжому повітрі збільшують поглинання так необхідного нам вітаміну D.

Гуляйте вранці, гуляйте під час обідньої перерви, гуляйте перед сном! Ну, а для того, щоб мотивувати себе більше і частіше гуляти заведіть чотирилапого друга – з ним постійне перебування на свіжому повітрі і як слідство гарне здоров’я, вам гарантовано!