Про молоко

Молоко через наявність різноманітних харчових речовин та легку засвоюваність можна вважати універсальним продуктом. Харчові речовини, які є в молоці, перебувають у такому стані, що для їх перетравлювання необхідна мінімальна кількість травного соку.  Молоко стимулює діяльність внутрішніх органів, зокрема нирок, а також обмін холестерину в організмі.

Молоко та молочні продукти містять у помірних кількостях усі відомі вітаміни. Високий вміст мікроелементів таких як калій, кальцій, натрій, мігній, фосфор ( та інші) робить молоко просто необхідним продуктом для нормальної життєдіяльності людини. Також у молоці є 20 амінокислот, понад 147 жирних кислот, молочний цукор лактоза. Усі вони є у найбільш сприятливих співвідношеннях для організму людини.

Понад 6000 видів ссваців вигодовують своїх малят молоком.

Скільки ж молока може випити людина за день? В залежності від віку, зайнятості, кліматичних умов ітд кількість коливається від 0.5 до 0.7 л. Молоко може входити у добову кількість рідини для нормальної гідратації організму.

ТЗ молока виробляється велика кількість різноманітних продуктів (сир, кефір, ряжанка, сметана, йогурт та інші). Кожна людина може обрати щось до свого смаку.

Молоко можна вживати як самостійно так і поєднанні з іншими продуктами.

Дітям рекомендовано вживати молочні продукти протягом дня. Дорослим рекомендується вранці та ввечері. Кисломолочні продукти перетравлються легше та швидше, ніж саме молоко, тому рекомендується вживати прожлвж для у вигляді перекусів.

У прохолодні зимові вечори дуже корисним буде тепле чи гярче молоко у поєднанні зі спеціями чи медом.

Молочного вам настрою!