Живи активно!

В межах книжкового форуму у Львові, в рамках Книгоманії вібдулася дуже цікава лекція лікаря Ореста Сліпака на тему “Живи активно!”

Все це відбувалося у блакитному залі чудового палацу Потоцьких, що додавало всьому ще більшої краси).


Чудово, що на лекцію прийшли люди різного віку.

Бігати, чи ходити? Що їсти, щоб бути здоровим? Пересилювати себе, чи знайти свій власний комфорт? Питань було реально багато!

В сучасному світі людина, яка відповідальна щодо свого здоров’я, а також відповідальна щодо своєї активної позиції у житті, розуміє, що без руху ніяк!

Чим активніше людина, тим вона успішніша у всіх своїх великих чи малих починаннях.

На сьогодні вже нікому не треба доказувати те, що активні фізично люди мають шанс прожити довше, що люди похилого віку старішають повільніше, якщо вони фізично активні.

Організм, який «не застоюється» почуває себе значно краще і відповідно більш працездатний. За останні роки змінилося відношення до відпочинку.

Саме активний відпочинок, який передбачає і фізичні навантаження також, став складовою життя великої кількості людей.

Щонайменше 30 хв. помірного фізичного навантаження 5 разів на тиждень – саме стільки часу треба займатися фізкультурою чи активно відпочивати, щоб уникнути багатьох захворювань. Для середньостатистичної людини, яка не займається спортом професійно, фізична активність не повинна надто виходити за межі «зони комфорту». Тобто фізична активність має приносити і задоволення також.

Усім присутнім подарували дуже цікаву та пізнавальну книжечку «Рух дарує життя», де конкретно описано, які навантаження рекомендовані у певному віці. Як повертатися до навантаження після перериви, як харчуватися і скільки рідини потрібно нашому організму.

Як на мене, то дуже важливо, що на лекції були вчителі предмету «основи здоров’я», так як від них залежить дуже багато у формуванні здорового та активного життя дитини. На жаль на цей предмет не завжди в школі звертається достатньо уваги.

Сподіваюся, що такі лекції вийдуть за межі форумі і поширяться так, щоб кожний бажаючий міг їх почути.

Зі свого боку обіцяю максимально торкатися цих тем у своїх дописах.