13 речей, котрі потрібно викинути заради вашого ж здоров’я

Коли мова заходить про кроки, які необхідно вжити для вашого оздоровлення, то вони зазвичай передбачають покупку якихось нових речей: одяг для для занять спортом, фітнес-обладнання, продукти для формування здорового раціону. Але стати здоровішою версією себе означає не тільки купити щось нове, але й позбутися непотрібних речей, які можуть вплинути на ваше здоров’я.

1. Старі пластикові контейнери

Перегляньте свою «колекцію» пластикових контейнерів та позбудьтеся тих, що вироблені із прозорого, жорсткого, або мають позначку «ПК», що означає «полікарбонат». Також, за можливості варто перейти на скляні контейнери, адже в них відсутні хімікати, котрі можуть проявитися через багаторазове миття контейнерів у посудомийній машині.

2. Аерозольні освіжувачі повітря

Хоча деякі компанії і заявили що припиняють використовування фталатів (хімікатів, що продовжують дію ароматизаторів), але все рівно в багатьох освіжувачах вони досі залишилися. Ці шкідливі речовини можуть негативно вплинути на репродуктивну систему та розвиток організму в цілому. До того ж варто турбуватися про першопричину запаху, а не маскувати її хімікатами.

3. Антибактеріальне мило

Антибактеріальне мило вже не ефективніше ніж звичайне і може бути потенційно небезпечнішим. Згідно із дослідженнями, триклозан, діюча речовина антибактеріальних очисних засобів, змінює регуляцію гормонів у тварин та може розвинути стійкість до антибіотиків у людини.

4. Дієтична сода

Якщо ви ще не переглянули свою звичку пити дієтичну соду, то варто зробити це зараз, особливо, якщо ви прагнете схуднути.  У нещодавньому дослідження журналу “Nature”,  було виявлено, що некалорійні підсолоджувачі, що входять до складу, можуть негативно вплинути  на здоровий обмін речовин.

5. Бігові кросівки

Взагалі, більшість бігових кросівок варто змінювати після приблизно 400-500 кілометрів. Для бігуна, який пробігає 40-50 кілометрів на тиждень – це приблизно раз на три місяці. Коли взуття зношується, воно втрачає амортизуючі якості і піддає ногу більшому ризику отримати травму. Якщо ви бігаєте нерегулярно, то все рівно варто змінювати спортивне взуття хоча б раз у півроку.

6. Зношені зубні щітки

Якщо ви чистите зуби регулярно двічі на день, то щетинки на зубній щітці зношуються швидше ніж ви очікуєте.  Згідно із порадами лікарів, зубну щітку варто міняти раз на три місяці. Зношені щітки набагато менш ефективні у порівнянні з новими.

7. Непотрібний одяг

Загляніть до себе в шафу. Скільки речей ви не носили протягом року? Багато людей, котрі схудли все рівно зберігають в шафі старий одяг, на випадок, якщо вони розповніють знову, а інші досі зберігають джинси, в які вони влізали ще в старшій школі. В будь-якому із цих випадків. Речі можуть викликати певне занепокоєння, а воно нікому не потрібне, коли ти зранку збираєшся на роботу.

8. Залишки їжі у холодильнику

Що стосується їжі, що швидко псується, яка містить інгредієнти тваринного походження, то до неї можна застосувати три правила: їж, заморожуй, або позбувайся. Лістерія пов’язана зі страшними речами, такими як викидні, дизентерія, або навіть смерть. Тому, варто ніколи не забувати про свіжість їжі, та вчасно вичищати власний холодильник, аби запобігти страшним наслідкам.

9. Брудний коробочка для контактних лінз

Використання брудного футляру для контактних лінз може бути першопричиною інфекційних захворювань ока. Рекомендовано замінювати «кейс» для лінз щонайменше раз на три місяці, а також чистити його щодня. Знехтувавши цими порадами, ви ризикуєте отримати виразку рогівки ока, що може призвести до трагічних наслідків.

10. Прострочений крем для засмаги

Коли мова йде про крем для засмаги, то термін придатності дійсно має значення. Хімічні речовини, що блокують руйнівну дію сонячних променів, з часом руйнуються. Тому неважливо скільки крему ви використали – це не врятує вас від згубних наслідків ультрафіолету.

 11. Старий блиск для губ

Все, що використовується поблизу ротової порожнини, збирає бактерій набагато швидше і чим довше вони знаходяться у сприятливих до розвитку місцях, тим небезпечніше користуватися подібними засобами, адже найменший поріз або тріщина на губах може стати місцем дотику і стати причиною зараження. Тому, фахівці рекомендують викидати блиск для губ не пізніше ніж за шість місяців після його відкриття.

12. Пластикові дощечки для нарізання

Нарізання продуктів на пластикових  дощечках може бути доволі небезпечним. Навіть після першого її використання на поверхні залишаються сліди від ножа. Як тільки бактерії потрапляють у ці крихітні місця, то вони одразу починають рости та розмножуватися і єдиним способом позбутися цього – це перехід на дерев’яні дощечки, оскільки деревина містить у собі смоли, які від природи є антибактеріальними та антимікробними.

13. Смарт – пристрої

Це звісно не означає, що ви маєте викинути свій телефон, а лише час від часу відволікатися від нього. Проведені наукові дослідження свідчать про те, що перенавантаження інформацією, котре відбувається при постійному використанні смартфону пов’язують із депресією та тривожністю. Останні дослідження свідчать про те, що це стосується тих, хто надмірно прив’язаний до смарт – пристроїв, або тих, хто користується кількома пристроями одночасно. Експерти радять класти ваш телефон, або планшет у шухляду на кілька годин кілька разів на тиждень, аби дати вашому мозку перерву. В ідеалі, варто відкладати ваші смарт- пристрої за певним графіком, але це в ідеалі.

Джерело:

http://bit.ly/2Zu9X06