6 грудня день Святого Миколая

День Святого Миколая

Чи знали ви, що дарування подарунків має позитивний вплив на психічне здоров’я? Як для того хто дарує, так і для того, хто отримує. Подарунок – це про не вартість, яка вимірюється грішми, це передусім про увагу. Навіть малесенька шоколадка чи квітка можуть зробити іншу людину щасливою, бо про неї згадали та подбали. День Святого Миколая старт Різдвяних свят.

День Святого Миколая: чому корисно ставати дарувальником?

Дарування асоціюється зі збільшенням рівня щастя. Очікування дарування, фактична дія та позитивна реакція одержувача викликають почуття радості.

Радість народжує низку таких прекрасних емоцій, як вдячність, співчуття та задоволення. Це все неабияк покращує наше емоційне благополуччя.

Крім того, дарування подарунків зменшує стрес: воно вивільняє потік ендорфінів, які діють як природне заспокійливе і покращують гумор.

Дарування допомагає будувати та зміцнювати стосунки. Позитивні соціальні зв’язки мають вирішальне значення для психічного здоров’я: вони забезпечують відчуття причетності та підтримки.

Альтруїстичний акт віддачі, без очікування нічого у відповідь підвищує нашу задоволеність життям. Прояв щирості і доброти підвищують почуття власної гідності та самоповаги.

Обидві сторони, дарувальник та одержувач, відчувають вдячність під час процесу взаємного дарування. Така практика щирої вдячності пов’язана з покращенням психічного здоров’я та загальної задоволеності життям цілого суспільства.

День Святого Миколая. Це свято щедрості та доброти. Не забудьте про подаруночки та смаколики близьким та дорогим вам людям.

Навіть малесенький, мікроскопічний презент може зробити іншу людину щасливою – бо йдеться передусім про увагу та турботу.

Історія Свята

Традиція дарувати подарунки на День Святого Миколая відображає цей дух щедрості. У деяких культурах діти ставлять свої черевики напередодні ввечері, і кажуть, що Святий Миколай наповнює їх маленькими подарунками та цукерками.

Зараз, у надскладні часи такі приємності набувають особливого значення, так багато горя навколо, що можна наповнювати подарунками черевики всіх розмірів. Це власне чарівний день неочікуваної допомоги іншим, свято милосердя та безкорисливості.

Цікаво, що Святий Миколай це реальна історична постать, він жив у 3 ст. на території сучасної Туреччини. Він був єпископом, який зробив багато добрих справ.

Існує легенда, що усі добрі справи Миколай робив таємно, але одного разу городяни вистежили його. Коли стало відомо, хто саме робить такі милосердні вчинки, його обрали єпископом у далекому 325-му році. 

Його мова була дуже красивою, а зміст того, що він казав – вражав своєю мудрістю та простотою. 

У місті Барі (Італія), де зараз перебувають мощі святого є спеціальна книга чудес, куди люди записують те, що з ними сталося по молитвах Миколая Чудотворця.

Давайте підтримаємо таку чудову традицію та зробимо когось щасливими.

З вересня цього року в Україні перейшли на новий церковний календар – новоюліанський. Тому всі свята тепер відзначають на 13 днів раніше.

З прийдешніми Святами вас, дорогі читачі! Ми вдячні вам за те, що ви у нас є!