Активні вихідні 19-20 вересня: культурне збагачення на повну

Цей теплий, осінній вікенд не залишить байдужим абсолютно нікого!

Різноманітний і насичений Києва, спортивні та драйвові Суми та по-осінньому гарна і музична Одеса. У якому б ви місті не були, яскраві активності будуть вас чекати в повній готовності і точно залишаться у пам’яті надовго.

Мабуть, одиним із наймасштабніших і екстраординарних фестивалів цієї осені можна назвати мультикультурний ГОГОЛЬFEST. 17 вересня він відкриває свої двері на території ВДНГ, обіцяючи стати найбільшим за всю свою історію. Цьогоріч свої програми зареєстрували понад 18 країн, тим самим фестиваль підтверджує свою міжнародність і визнання в усьому світі. Це дійство не що інше, як суміш перфоменсів всіх жанрів і напрямків. Фестиваль буде представлений для нас театром, архітектурою, кіно, візуальним мистецтвом, академічною музикою, альтернативною музикою, fashion art, дитячою програмою, хореографією, літературою, мультиплікацією і освітньою програмою. Відвідувачам з дітьми буде подвійно приємно, адже організатори продумали і всілякі цікавості для них. Діти зможуть послухати казки, насолодитися різноманітними виставами, відвідати лабораторію живопису, навчитися створювати мультфільми і освоїти сучасний арт за допомогою митців. “Дегустують завтра вже сьогодні” – так звучить головний меседж фестивалю, який може себе вважати осіннім серцем сучасного мистецтва Європи. Думаю, ми його продегустуємо сповна.

Перемістившись в іншу частину Києва, ми переміщаємося на інший континент! Звучить досить дивно, але, яким чином інакше пояснити настільки цікаву подію як Travel Fest. 19-20 вересня на «Арт-завод Платформа» для вас буде відкритий весь світ. 6 зон фестивалю як 6 континентів: Європа, Азія, Америка, Африка, Австралія та Антарктида. Більш ніж 40 оповідачів поділяться своїм досвідом проживання, виживання чи просто розкажуть «божевільні» реальні історії, які з ними відбувалися в найрізноманітніших куточках нашого світу. Хтось залишився без грошей на вулицях США, але не зламався і з часом відкрив свою справу; хтось проїхав через всю Африку на велосипеді, а є й ті оповідачі, хто не побоявся прожити рік в нетрях джунглів або на вічних льодовиках Антарктиди. Але не лекціями одними цікавий цей фестиваль. У кожній зоні – фуд-корти з автентичною кухнею, невеликі магазини, де ви зможете купити сувеніри або національний одяг з різних куточків світу, дитяча зона з всілякими активностями, майстер-класи з танців, кулінарії і hand-made. Остаточно ж вас зануритися в атмосферу тієї чи іншої країни вам допоможуть ритми музики та яскраві, натуральні декорації. Можете з’їсти гострий карі в Індії, випити чай з ескімосами в крижаному іглу, станцювати емоційну і радісну сальсу в Бразилії, наповнитися запахом свіжоспеченого французького круасана… Об’їхати весь світ можна лише за 2 дні.

У цей же час – 19-20 вересня – Музей Авіації (Київ, вул. Медова 1) робить свій другий фестиваль #Самальот_fest 2. Незвичайна і яскрава подія зі смаком радості для всієї родини, з масою ульотних розваг та пізнавальних програм. Головна ідея фестивалю залишилася незмінною: поєднати активний сімейний відпочинок з освітою, привернути увагу підростаючого покоління до авіації та її історії. Розважальна програма дуже різноманітна: діти не будуть нудьгувати жодної секунди. Це точно! Низка пізнавальних екскурсій, лекцій та квестів від справжніх пілотів, авіаконструкторів і парашутистів. Кожна дитина зможе відчути себе пілотом, бортпровідником чи механіком усередині реальних літаків, впоратися з усіма перепонами й долетіти до пункту призначення. Крім того, гостей чекають авіасимулятори, керовані дрони, експерементаріум із акустичним шоу, кінотеатр-сфера 360, де можна відчути себе всередині космічного корабля. Окремо варто відзначити таку розвагу, як мийка літака зі спеціальних машин гігантських розмірів, які здивують усіх без винятку відвідувачів фестивалю. «Авіаційний рай» для всієї родини відкритий 19 і 20 вересня з 10:00 до 20:00. Приходьте і пізнавайте захопливий світ авіації.

А в іншій частині України, де люди ще ніжаться в оксамитовому морському сезоні, в цей вікенд пройде п’ятнадцятий міжнародний джазовий фестиваль Odessa Jazz Fest. На відкритті фестивалю 18 вересня, що буде проходити в ротонді Міського саду (Одеса, вул. Дерибасівська) виступлять кращі представники джазу. Основна ж програма пролунає на сцені Філармонії 19 і 20 вересня. На головному майданчику ви зможете заряджатися енергію джазу завдяки абсолютно різним стилям музикантів. Ви почуєте класичний американський джаз з Вашингтона, задерикуватий німецький фанк-джаз, австрійський етно-джаз та інші джазові проекти з Греції, Вірменії, Швейцарії, Литви та Франції. Усі три дні музичного марафону будуть закінчуватися традиційними джем-сейшенами в клубі, на яких народжуються найнепередбачуваніші мелодії і найзапальніші ритми. Отож, якщо ви опинилися в цей час в Одесі, не пропустіть цю музичну магію!

Спортивних подій у ці вихідні менше, ніж культурних, але вони так само сповнені енергії, світла й позитивних емоцій. 19 вересня пройде останнє, сьоме бігове тренування із серії «Open Run Day», останнє з серії тренувань в рамках підготовку до шостого міжнародного марафону «Wizz Air Kyiv City Marathon». Тренування відбудеться о 8:45 в НСК «Олімпійський» і обіцяє бути дуже насиченим, адже вже за тиждень, 27 вересня у Києві, стартує сам марафон.

А от 20 вересня обіцяє бути знаковим для міста Суми. Група активістів вирішила перевірити, скільки ж міських жителів бігає і провести перше благодійне свято Суми – «За»біг. Дистанції забігів: 5 км, 10 км і дитячі забіги по 100 м і 500 м.  Організатори обіцяють зробити це свято спорту регулярним.

Обирайте те, що імпонує вашому смаку, і проведіть свій вікенд активно!