Активні вихідні 23-24 січня: зима – не привід сидіти вдома!

Холод і морози атакують сповна, але для нас – це точно не привід сидіти вдома! Геть лінь! Утеплюйтеся і гайда на вулицю! Давайте рухатися і зігрівати серце яскравими подіями! Тим більше, що варіантів проведення вихідних зовсім не бракує.

Здійснити незабутню сімейну подорож в часі в епоху середньовіччя можна 23-24 січня, відвідавши «Парк Київська Русь». Пройтися вулицями древнього міста чи проїхатися на коні з княжої стайні. З 13:30 і до вечора буде проходити театралізовано-пізнавальна програма, яка зацікавить не тільки дітей, а також і дорослих. Для сімей організовані особливі конкурси та флеш-моби, покликані зблизити родину, а також поглибити знання про історію та культуру. Дізнатися більше про те, як жили наші предки, можна, оглянувши експозиції історичних костюмів, облогової техніки, середньовічного кораблебудування. Також гостям Стародавнього Києва пропонують проїхатися в екіпажі та викувати пам’ятну монету на княжому монетному дворі. Крім того, витязі з дружини київського князя покажуть свою майстерність у володінні мечами і списами, а також карколомні трюки на конях. А «мешканці» Древнього Києва пограють з гостями в цікаві давньослов’янські забави. Це дійство пропустити ніяк не можна!

Зимовий ліс фантастичний! Думаємо, сперечатися з цим ніхто не буде, але далеко не всі можуть відчути це повною мірою. Пропонуємо вам провести Скандинавський вікенд під Києвом, у «дикому» й безлюдному лісі. Щоб побачити, наскільки прекрасний ліс узимку, пробігтися на лижах, зустріти на шляху не натовпи людей, а сліди диких тварин і птахів, відчути, як живе природа взимку. А ввечері оселитися в затишному будинку, сходити в лазню, пірнути в крижану ополонку, а потім з’їсти смакоту, приготовану на багатті. Всього в 100 км від Києва знаходиться Міжрічинський регіональний ландшафтний парк, с. Отрохи і саме туди нас запрошують завітати. Вихідні будуть більш ніж спортивні, бо головна родзинка дозвілля – бігові лижі. Навіть якщо ви ніколи не стояли на лижах – ви впораєтеся. Для новачків буде легший маршрут і ретельний попередній інструктаж. І нехай зимова погода й холод не лякають – на лижах буде не просто тепло, а навіть спекотно!

Іншого формату, але такий само захоплюючий вікенд пропонує нам провести Клуб мандрівників «Всюдихід». Якщо ви любите місця, куди рідко ступає нога людини і де природа радує своєю красою, та хочете краще пізнати історію свого краю, 23 січня вам неодмінно сюди! «Всюдихід» запрошує на прогулянку «Похід вихідного дня: дніпровські кручі й Букринський плацдарм!» мальовничими околицями села Балико-Щучинка та насолодитися прекрасними краєвидами на Дніпро з його високого правого берега. Тут на дніпровській кручі ви дізнаєтеся про героїв минулої війни. І заглибитися в більш давню історію місця, адже тут стояло давньоруське городище Чучин, яке вперше згадується в літописах в ХІ століття. Вас чекає прогулянка крутими дніпровськимм схилами, з яких відкриваються захоплюючі види безкрайніх просторів. Мальовничими стежками загадкового Волкова лісу, де буде шанс зустріти різноманітних лісових мешканців – оленів, зайців, лисиць чи навіть лосів. Участь у поході безкоштовна. Ви оплачуєте тільки свої витрати на проїзд. Ну що ж звучить більш ніж захоплююче!

Ще одна яскрава подія нас чекає безпосередньо в Києві. 23 січня о 14:00 для всіх любителів покататися з вітерцем по засніжених схилах, відбудеться особливий івент, присвячений сноубордингу – ЕБШ Winter Sports Weekend! Захід складається з двох блоків: теорія і практика. У практичну частину входить лекція від справжньої зірки сноубордингу, прорайдера – Віри Горбачової, де можна дізнатися про її враження з подорожей, катань, про те, як вона відновлюється і підтримує себе у формі для катань, переглянути едіти, а також розібрати допущені помилки. Відразу після цього пройде спортивна підготовка для класу TRX Winter Sports. Друга частина –  безпосереднє катання, зокрема й нічне. Впевнені, позитивні емоції будуть зашкалювати!

Цими вихідними у Києві також пройдуть уже традиційні відкриті тренування. Перше відкрите тренування на Трухановому острові відбудеться 24 січня о 10:45. У програмі: розминка, пробіжка на 8 або 10 кілометрів, розтяжка й бігові вправи для розвитку сили ніг і поліпшення техніки бігу. І друге тренування Snow Race Training 2, яке стартує в неділю о 10:30 на Поштовій площі, призначене для учасників Snow Race. Кожні вихідні, раз на тиждень, організатори проводять спеціальні підготовчі, комплексні вправи для всіх бажаючих – функціональний тренінг, біг, бурпі і вправи майже на всі групи м’язів. Це суцільний заряд енергії!