Активні вихідні 26-27 вересня

Цей вересневий вікенд не дасть нам просидіти вдома – це точно!

У ці вихідні містом із найбільшим коефіцієнтом заходів, присвячених активному способу життя, безперечно буде Київ. Столиця України порадує нас масою цікавих і яскравих подій.

Для любителів велоспорту в ці дні буде проходити відразу 2 активності. 26 вересня відбудеться 10-а “Дивогонка-Осінь”. Варто відзначити, що це свято створено спеціально для дітей. Потрапивши сюди, вони поринуть в атмосферу справжніх змагань, наберуться позитивних емоцій, досвіду і, звичайно, відчують себе спортсменами. Крім власне змагань, дітей і батьків чекають розважальні та пізнавальні програми, лекції і, звичайно, церемонія вручення подарунків кожному учаснику велогонки. Особливо приємною нагородою дитині буде медаль, що дозволить відчути себе справжнім олімпійцем. Усі заїзди, включаючи тренувальні, розпочнуться в суботу вранці о 9:30 на території Парку Партизанської Слави. Приходьте всією сім’єю підтримати маленьких спортсменів на цьому велосвяті.

Масштабною професійною подією в світі велокультури є відкритий турнір з велосипедного спорту KYIV ROAD CRITERIUM. Головна мета організаторів – залучення людей до занять велоспортом і популяризація здорового способу життя. Оскільки подія вагома, то і умови участі більш ніж серйозні. У змаганнях не зможуть взяти участь спортсменилюбителі, які народилися пізніше 1999 року. Також суддя турніру може не допустити до старту, якщо у вас неповноцінний набір необхідної екіпіровки і сумнівний стан велосипеда. Гонки будуть проводитися в трьох категоріях: «Чоловіки 16+» і «Чоловіки 40+», які проїдуть по 16 кіл, а також «Жінки 16+» – 8 кіл. Старт і залік кожної категорії – особистий. Місце учасника на старті визначається жеребкуванням.

Але головною осінньою спортивною подією все ж без коливань можна назвати Wizz Air Kyiv City Marathon 2015. Цього року організатори поставили собі нову планку, зробити марафон не тільки спортивною подією, а й культурною. Йдеться про ідею поєднати біг із спогляданням. Долаючи 42195 метрів марафонець має можливість побачити найкрасивіші місця Києва. Вперше в історії столичних змагань марафон складатиметься з одного кола мальовничими вулицями міста: від Майдану Незалежності повз Києво-Печерську Лавру та Музей історії України у Другій світовій війні, через міст Патона і Русанівську набережну, Поділ… Як завжди Wizz Air Kyiv City Marathon 2015 продумав найменші деталі для повноцінного почуття задоволення бігуна. Програма цієї найбільшої спортивної події більш ніж масштабна і захоплююча. Всього в марафоні 9 забігів, 6 з яких призначені для дорослих і 3 для дітей. Для того, щоб організм бігуна без стресу і поганих наслідків працюваа протягом учього забігу, на дистанції стоятимуть точки харчування й гідратації. Не варто забувати, що спорт і вода максимально взаємопов’язані. Свій початок марафон бере 27 вересня о 9:00 в самому центрі міста на вулиці Хрещатик. Таке не можна пропустити!

Але якщо ви не дуже налаштовані до такого насиченого спортивними подіями вікенду, а більше схильні до культурних заходів, то 26 вересня пройде XVI Мегамарш у вишиванках. Це яскрава подія вперше з’явилася восени 2008 року і стала культовою для Києва. Головне завдання цього свята – прищепити любов молоді до українських традицій. Трансформувати нашу багату культуру в сьогодення і навчити цінувати те багатство, яке дісталося нам від предків. Популяризувати українську вишиванку і атрибути нашої культурної спадщини – традиції, свята, фольклор та інше. Збір учасників маршу о 14:00 біля станції метро «Золоті Ворота». Варто відзначити, що в рамках цього дійства відбудеться благодійна акція «Подарунок солдату». Організатори закликають брати з собою продукти тривалого зберігання, медикаменти та теплі шкарпетки. Кінцевий пункт ходи – Поштова площа, де вже традиційно продовженням стануть . майстер-класи з розпису, виготовлення ляльок-мотанок, оберегів, плетіння маскувальних сіток та багато іншого. А завершать цей вечір акустичні виступи музикантів, бардів та поетів.

Для тих, хто активно переймається екологічними проблемами і при цьому має свої ідеї щодо їх вирішення, безперечно, буде цікавим проведення 26-27 вересня уже традиційного екофоруму «Climate Change Camp III» на базі комплексу Джинтама-Бриз (с. Глібівка, Вишгородський р-ну Київської обл.). Учасники отримають цікаву інформацію за темою «Охорона природного середовища: збереження води та водних ресурсів через зміну споживацької поведінки українців», а ще – зможуть розробити та вдосконалити екологічні проекти на основі власних запропонованих ідей та взяти на себе відповідальність за їх втілення у життя.

Обирайте який варіант дозвілля вам більш імпонує і насолоджуйтеся ним на повну!