Амінокислоти: роль у підтримці здоров’я

Амінокислоти – це хімічні одиниці, які беруть участь в утворенні білків. А білки, в свою чергу, беруть участь в усіх процесах, властивих живому організмові.

L-лізину гідрохлорид – амінокислота, необхідна для росту, відновлення тканин, вироблення антитіл, гормонів та ферментів. Прийом лізину додатково до харчування допомагає протистояти втомі, сприяє засвоєнню кальцію та відновленню кісткової та сполучної тканини.

L-аргініну гідрохлорид – амінокислота, необхідна для утворення білків. Що забезпечуть нормальний рівень артеріального тиску, підтримує здоров’я серцево-судинної системи, сприяє розширенню судин і запобігає утворенню атеросклеротичних бляшок. Необхідна для росту та відновлення тканин, вироблення антитіл, гормонів та ферментів.

Рослинні компоненти та продукти бджільництва у боротьбі зі стресом

Відомо, що чимало рослин та інших дарів природи мають здатність підтримувати організм людини, адже є джерелом незамінних речовин, в тому числі – вітамінів, біоелементів та амінокислот.

  • Олія паростків пшениці, яка є джерелом вітаміну Е, застосовується для уповільнення процесів старіння, захищає організм від розвитку пухлин та має здатність стимулювати імунітет.
  • Екстракт кореня женьшеню – природна речовина, що містить комплекс біологічно активних речовин. Вони стимулюють роботу ЦНС, поліпшують розумову та фізичну працездатність. Крім того, екстракт кореня женьшеню є природним адаптогеном – підвищує опірність організму та його регенеративні властивості.
  • Олія сафлорова містить велику кількість мононенасичених жирних кислот, які можуть знижувати рівень так званого “поганого” холестерину і при цьому не змінює рівень “хорошого” холестерину.
  • Бджолиний пилок підвищує витривалість, позитивно впливає на імунітет, поліпшує травлення, має протимікробну дію.
  • Бджолине маточне молочко містить вітаміни А, С, Е, вітаміни групи В, амінокислоти, мінеральні солі кальцію, заліза, кремнію, органічні кислоти. Воно розширює кровоносні судини, регулює артеріальний тиск, підтримує живлення клітин, сприяє подоланню відчуття втоми та стресу, стимулює імунну систему та процеси регенерації, чинить протизапальну та адаптаційну дію.