Модне свято для майбутньої мами: “бебі шауер”

В Америці є чудова традиція під назвою «бебі шауер» (англ. «дощ для малюка») – свято за декілька тижнів до пологів, яке влаштовує сама вагітна або її родичі та друзі, де її буквально «засипають подарунками» (англ. «showered with gifts»). Ця традиція набуває популярності у багатьох країнах Європи, а от у нас вона поки не прижилася через менталітет та забобони, адже українські матусі часто навіть не готують придане для малюка, поки він не народився.

Однак бебі шауер – це прекрасна традиція, в якій поєднується приємне з корисним.

По-перше, вагітна може насолодитися спілкуванням із близькими людьми, відпочити та отримати безліч позитивних емоцій. Коли народиться малюк, деякий час молодій мамі буде не до гостей, а тим більше до таких невимушених посиденьок із подружками.

А по-друге, дуже корисними стануть подарунки, які гості принесуть із собою. Можна навіть заздалегідь скласти список речей, які стануть у нагоді – в такому випадку і гостям буде легше вгадати із подарунком, і мама отримає саме те, що потрібно.

У цього свята є своя неповторна атмосфера щасливого очікування, тому декор, святковий стіл та сам процес святкування має відповідати темі дитинства та народження нового життя.

Свій бебі шауер я проводила на свіжому повітрі: прикрасила саморобними гірляндами та кульками альтанку, підготувала легке меню, замовила милий тортик у вигляді дитячого бодіка та запросила фотографа: впевнена, після народження малюка буде особливо приємно згадувати цей день. Не обійшлося і без веселих ігор. Ми вгадували, скільки триває вагітність у різних тварин, проводили веселий сеанс сказкотерапії, розглядали свої дитячі фотографії, багато спілкувалися та взагалі веселилися від душі. Також це свято дає можливість зазирнути у майбутнє: всі гості вгадували дату народження малюка, його вагу та зріст, і до того ж надзвичайно приємно буде перечитати згодом побажання, які гості залишили для нас із малюком на листівках.

Бебі шауер – це справжній фонтан позитивних емоцій, які так необхідні на останніх тижнях вагітності. І хоча ця традиція ще не дуже популярна в Україні, думаю, скоро це зміниться. Насправді ідей безліч, все залежить від самопочуття та креативності майбутньої мами та її подруг. Головне – не перенапружуватись і влаштувати саме таке свято, яке стане незабутнім та найбажанішим саме для вас і вашого малюка!

Підготувала Галина ТЕЛИЧУК

Фотограф Ольга Котенко