Чому корисно танцювати

Вчені довели, що танці дуже корисні для здоров’я. Звичайно, кількість енергії, яку ми витрачаємо під час фізичної активності, залежить від рівня навантаження. Проте встановлено, що, танцюючи, ми позбавляємося понад 300 калорій упродовж півгодини.

Це приблизно відповідає кількості, яку можна спалити під час легкої пробіжки, плавання та їзди на велосипеді. Та якщо при ходьбі чи бігу в основному залучена нижня частина тіла, то під час танців – майже усі групи м’язів. До того ж ритм часто прискорюється і сповільнюється, на відміну від фізичних вправ, які переважно передбачають рівномірні ритм і виконання.

Уявіть, що біг і танці – це поїздка на автомобілі. Так от у першому випадку це їзда по автостраді, а у другому – жвавими вулицями міста.

Окрім того, танці

  • поліпшують настрій
  • підвищують енергію
  • знижують стрес, подібно до аеробних вправ 

Вплив танцю на літніх людей

Також вчені виявили їхній позитивний вплив на літніх людей. Біла речовина у мозку має тенденцію поступово руйнуватися з віком, що призводить до втрати швидкості обробки інформації та проблем із мисленням, пам’яттю. У межах дослідження в осіб похилого віку, які регулярно танцювали протягом шести місяців, цілісність цієї сполучної тканини покращилася. Отримані висновки є попередніми, але вельми перспективними.

Психологічні переваги танців

Психологічні переваги танців також вражають. Доведено їхню ефективність у зниженні соціальної тривоги та страху перед публічними виступами. На додачу, танці заохочують соціальні зв’язки. Адже легше розпочати спілкування з людиною, з якою разом відвідували заняття. До того ж значну роль відіграє сенсорний аспект, наявний у танцях. Від самого народження дотики, тактильні відчуття мають велике значення у розвитку людини. Так само масажі, тримання за руки й інші форми фізичного контакту, зокрема танці, покращують самопочуття і зменшують стрес і тривогу.

 

За матеріалами www.time.com