Чому корисно відкривати вікно перед сном? Поради лікарів

Підтримання температури у приміщенні в діапазоні 15-17 C° протягом декількох годин на день впливає на зниження ваги. Тобто у такому середовищі тіло починає спалювати калорії, щоб підтримувати нормальну температуру. Вплив холодного повітря підвищує швидкість обміну речовин в організмі на 30%, що дозволяє спалювати 400 калорій на годину.

Користь свіжого повітря

Корисна порада для людей, які страждають на цукровий діабет 2-го типу та надмірну вагу – виявляється, достатньо відкрити вікно у спальні, і прохолодне повітря сприятиме міцному сну й позитивно впливатиме на здоров’я.Таким чином, якщо спати в регулярно провітрюваній, прохолодній спальні, ризик цукрового діабету і надмірної ваги знижується.

Можливо, людям, схильним до таких станів, варто задуматися, перш ніж закупорювати усі вікна-двері та включати обігрівач на ніч. Краще відкрити вікно і впустити до кімнати побільше свіжого повітря.

У світлі раніше зроблених вченими відкриттів про встановлений зв’язок між глобальним потеплінням і неухильно зростаючою епідемією діабету, ці результати досить актуальні.

Відомо, що навіть незначне підвищення температури навколишнього середовища може спричиняти нові випадки діабету щороку.

Тобто в таких умовах тіло людини намагається підтримувати комфортну для нього температуру, що призводить до зниження чутливості до інсуліну, а крім того, подальшого підвищення ваги. Тому якщо регулярно перебувати у порівняно прохолодному середовищі, ризик діабету і ожиріння знижується.

За матеріалами www.worldhealth.net

Читайте також:

Особливості тренувань у спеку – без шкоди для здоров’я

Психологія здоров’я – 5 вправ для активізації творчої енергії

Що ми знаємо про можливості нашого організму?