Чому ми маємо дотримуватись соціальної дистанції під час коронавірусу?

Соціальною дистанцією (з англійської мови – social distance) називають безпечну відстань між людьми, яка запобігає поширенню вірусів чи інших інфекцій. Цим поняттям зараз позначають один зі способів запобігання поширення коронавірусу. Іншими словами соціальною дистанцією називають комбінацію не фармацевтичних методів контролю, метою якої є сповільнення процесу поширення небезпечних хвороб. Головним чином, мова йде про відстань між людьми на вулиці та у приміщенні. Однак це поняття також включає і дистанціювання від контакту з іншими людьми шляхом самоізоляції або дотримання карантину.

На сьогодні, коли вирує пандемія коронавірусу, у Європі та США соціальна дистанціє є основним способом, який дозволяє запобігти швидкому поширенню СOVІD-19, так само як і карантин. Саме на неї звертає увагу президент Америки Дональд Трамп у своїй промові: карантин слід обов’язково дотримувати людям, які приїхали з закордону та тим, у кого був підтверджений СOVID-19, в той час як соціальну дистанцію має дотримувати кожна людина.

 

Що має робити кожен з нас?

– Уникати перебування в людних місцях;

– Не організовувати та не відвідувати зустрічі та посиденьки;

– Максимально зменшити кількість пересування містом чи по населеному пункту;

– Мінімально контактувати із поверхнями спільного користування;

– Працювати відалено, якщо це можливо.

– Якщо ви маєте контактувати з людьми, то повинні триматись на відстані двох метрів;

– Уникайте фізичний контакт.

Варто зазначити, що соціальна дистанція не здатна вилікувати від коронавірусу, однак вона дозволяє сповільнити його поширення. Це дозволить частині людей захворіти пізніше, або вона взагалі не захворіє. Внаслідок цього, кількість інфікованих пошириться не стрибкоподібно, а рівномірно, це дозволить медичним закладам уникнути перевантажень.

Чому ми маємо це робити?

На думку професорки з медичної політики та менеджменту університету Джорджа Вашингтона Леана Вен: соціальна дистанція – це найліпший захист у боротьбі з коронавірусом, який на теперішній момент має людство.

Дотримуватись вищезазначених порад під силу кожному з нас, при цьому немає потреби приймати якісь ліки. Не слід ходити на масові зібрання, уряду та приватним компаніям встановлювати деякі обмеження. Наприклад, відмовитись від мітингів, закрити школи. Це все дозволить дотримуватись соціальної дистанції.

За умови, що людина вчасно самоізолюється, то вона не лише не захворіє сама, а й не заразить інших людей. Про важливість соціальної дистанції свідчить досвід Італії, Південної Кореї та Ірану. Внаслідок того, що обмеження на масові зібрання та самоізоляція були запроваджені із запізненням кількість хворих зросла від 100 до понад 5 тисяч менш ніж за 2 тижні.

Якщо ми зуміємо розподілити кількість інфікувань на протязі довшого періоду, то таким чином знизимо навантаження на системи охорони здоров’я, і внаслідок чого можемо запобігти переобтяженню лікарень – що дуже важливо на думку професорки.

За матеріалами: https://hromadske.radio

Вам також може бути цікаво: