Чому ми ревнуємо

Ревнощі змушують нас здійснювати дурні вчинки. Штовхають на необдумані вчинки. Таким чином руйнують сім’ю. Звідки беруться ревнощі?

Причини виникнення

Перше, що потрібно зрозуміти – ревнощі виникають там, де присутня недостача якогось виду енергії. Ревнощі – це лише погано організовані відносини.

  • Якщо ви сильно зголодніли, то ви дуже ревниві до кожної ложки.
  • Якщо у вас мало грошей, то ви ревниві до кожної купюри.
  • При нестачі простору, ви дуже ревниві до кожного сантиметра.

Однак, якщо задовольнити  ваші потреби, то лишками ви готові поділитись з оточенням.

Жінка може ревнувати через сотню причин. Це може бути відповідальність. Наприклад «безвідповідальний» чоловік не пам’ятає день народження тещі, раптом згадує про аналогічне свято у своєї однокласниці. Будь-яка енергія, яку чоловік має віддавати свої дружині, може стати причиною ревнощів.

Чоловіки ревнують жінок, якщо вони переводять свою увагу на інших чоловіків. Таким чином, у чоловіків причина ревнощів лише одна – сексуальна. Це відбувається тому, що чоловіки дуже залежать від жіночої енергії. І якщо вона перекриває цей канал, навіть всередині себе, нехай навіть без формальної зради, чоловік починає задихатися, бо джерелом матеріального добробуту чоловіка є жіноча увага. Деякі чоловіки від недоліку енергії починають злитись і проявляти агресію, в той час як інші – тихенько замикаються в собі.

Так або інакше, для того, щоб уникнути ревнощів, вивчайте свого партнера. Особливо це стосується чоловіків. Шукайте те, що любить жінка. Що для неї важливо. Можливо, вашу проблему можна вирішити дуже просто.

Якщо жінка від вас нічого не вимагає і не ревнує, ви або Бог, або їй більше не цікаві. Жінки, якщо ваші чоловіки запальні та ревниві – вас просто не вистачає.

Перестаньте думати про своє особисте життя окремо від свого чоловіка, і він різко зміниться. Якщо ваш чоловік роздратований вами або він загруз в апатії – причиною цього можуть бути ваші відносини з колегою по роботі чи новонабута дружба з першим коханням.

Соціальні мережі – це супер-вампіри нашої енергії, вони крадуть найдорожчий ресурс, який є у людини – час. Якщо жінка тільки шукає для себе чоловіка, її фотографії в купальнику – відмінна приманка. Однак якщо вас збуджує кількість «вподобань» протилежної статті, то будьте готовими до розсердженої фізіономії свого чоловіка.

Слідкуйте за тим, куди ви витрачає свою енергію. Посиденьки з друзями, зустріч однокласників, особистий прості, старі друзу  – це все забирає енергію із сім’ї.  Сім’я – це основа вашого роду. Це майбутнє. Слідкуйте за своїми пріоритетами. Щастя та миру вашій сім’ї.

Етап відносин, коли люди найбільше ревнують один одного

Американські психологи з’ясували на якому етапі відносин чоловіки та жінки найбільше ревнують одне одного. Результати досліджень були опубліковані в журналі Journal of Relationships Research.

У виборці брали участь 92 чоловіка і 254 жінки від 18 до 64 років з різним досвідом відносин. Виявилось, що люди які не в парі відносяться до дружби з людиною протилежної статі позитивно: вони не проти самі потоваришувати з ким-небудь або зустрічатись з партнером, у якого є найкращий друг іншої статті. Люди в відносинах, або в шлюбі віднеслись до такої дружби терпляче. Сами ревнивими виявились пари після заручин.

Психологи відзначають, що це перехідний етап на шляху до шлюбу, і в цей період чоловіки та жінки намагаються зберегти пару від третіх осіб, навіть від кращих друзів. Крім того, підготовка до шлюбу – великий стрес і випробування для пари.

За метріалами: https://www.cambridge.org