Чи можна лікувати тривогу алкоголем?

тривогу

Дуже часто можна почути, що людина приймає алкоголь для того, щоб зменшити свою тривогу. Інформація від “Психологічна підтримка”

Про те, чи можна лікувати тривогу алкоголем

Насправді алкоголь є наркотиком. І він є патологічним адаптогеном, тобто він дає ілюзію переміщення людини до якогось уявного світу. Він змінює свідомість людини. І в цей час сп’яніння людина може не відчувати тривожність.

До речі, це не тільки алкоголь, такі ж властивості мають інші психоактивні речовини.

Але після того, як сп’яніння завершується, і людина повертається до реального світу, рівень тривоги збільшується в рази.

Тобто не можна ані лікувати, ані профілактувати тривогу і тривожні розлади будь-якими психоактивними речовинами, призначеними собі самостійно.

Наразі дуже популярними є енергетики, тоніки, слабоалкогольні напої. ➡️ Насправді навіть маленькі дози алкоголю вже дисбалансують нервову систему. ➡️ А якщо ми говоримо про енергетики, то кофеїн, з одного боку, стимулює, а з іншого боку — підсилює тривогу. ⤵️

Саме тому будь-які штучні зміни свого емоційного стану в підсумку будуть викликати підсилення тривоги, виникнення залежності й чимало проблем зі здоров’ям.

Джерело: Mozok.Ua.
Юлія Ворман, практичний психолог.