Дієта 5 ложок: їсти і худнути

Знов набрали зайві кілограми й не знаєте як їх позбутися? Ні, «5 кг за два дні» – не дуже гарна ідея. 

Чимало дієтологів, нутріціологів чи фітнес-тренерів, які роками вивчають питання здоров’я та краси людського тіла, розкажуть вам, що ж, все-таки, корисно, а що ні, і як потрібно харчуватися, щоб отримувати задоволення і  не набирати вагу.

Дієта «П’ять ложок», або іншими словами «по трошки, але часто»:

Їжте не менше 5 разів за добу.

Важливо їсти через рівні проміжки час. Слідкуйте за порціями, які мають бути помірними. Правильно розподіляйте кількість калорій протягом дня. Скажімо, якщо порція більша за вашу долоню – кричіть алярм, бийте в  барабан і швиденько робіть її трохи меншою. Орієнтовно 200-250 г.

*лайфхак: придбайте новий посуд, значно меншого розміру, який допоможе контролювати місткість порції.  

Друге правило говорить не забувати про збалансоване харчування.

Для нормального розвитку, вашому організму потрібна чимала кількість вітамінів, тому ретельно підбирайте їжу та варіюйте, урізноманітнюйте свої перекуси, щоб отримувати необхідні елементи.

*порада: в хід йде ваші креатив й оригінальність

Їжте повільно.

Мінімум часу для нормальної трапези – 20 хв.

Вживайте більше овочів.

Їжте менше фаст-фуду, здоби та солодощів, побільше овочів.  Якщо  навіть захотілося чогось шкідливого, наприклад цукерок чи шоколаду – обирайте чорний ( у ньому найменша кількість калорій і він корисний для мозку), й до того ж лише у першій половині дня.

Та й загалом цукор краще замінити іншими продуктами: медом чи фруктами.

Пийте більше води.  Вона дещо пригнічує апетит, тому ви точно менше хотітимете їсти. Намагайтеся пити стільки, щоби не відчувати спраги. Пийте зранку, з кожним перекусом та в проміжках між їдою,  особливо, якщо маєте часті фізичні тренування.

Звертайте увагу на низькокалорійні продукти. Особливу роль відведіть білкам і продуктам, які багаті на клітковину і допомагають контролювати вашу вагу.

Хліб замінюйте цільнозерновими хлібцями – власного чи магазинного виробництва. Забудьте про газовані, особливо солодкі напої. Слідкуйте за жирністю молочних продуктів, та їх складом. Крім того, обов’язково перечитуйте склад продуктів на всьому товарі, який купуєте. Це допоможе вам не споживати шкідливу їжу, що ретельно маскується під корисною.

P.S. Ви відповідаєте, за те, що спожили