Гайд з дерматокосметики: компоненти, правила підбору та засоби-бестселери

дерматокосметик

Дерматокосметика поєднує фармацевтичні та косметичні властивості, тому забезпечує водночас лікувальний та естетичний ефект. Бренди, що розробляють засоби цієї категорії, пропонують комплексні рішення для догляду за обличчям і тілом. Вони виготовляють інноваційні продукти на основі фундаментальних дерматологічних досліджень, метою яких є заглибитися в суть і нюанси фізіології шкіри та механізмів її старіння та виникнення патологій. Дерматокосметика допомагає поліпшити стан шкіри чи ввійти в ремісію, коли людина має такі захворювання, як акне, атопічний дерматит, розацеа, гіперчутливість, псоріаз тощо.

Насамперед дерматокосметика відрізняється від звичайних доглядальних продуктів значно вищою концентрацією активних компонентів, які поєднані так, щоб мати високу ефективність для вирішення проблем шкіри. Ці засоби містять у складі термальну чи іонізовану воду, гіалуронову кислоту, колаген, антиоксиданти, жирні кислоти, рослинні екстракти тощо. Вони допомагають повертати шкірі гладкість та здорове сяяння. Отже, ця продукція чинить профілактичну дію, що виходить за межі зовнішньої краси, оскільки насамперед вона усуває причини виникнення проблем шкіри: недостатнє живлення, надмірне утворення себуму, негативна дія зовнішніх чинників, порушення водного балансу тощо. Якщо ви ще не користувалися дерматокосметикою, пропонуємо невеличкий гайд відомими брендами цієї категорії, який може скерувати вас у правильне русло.

Uriage

Під французьким брендом Uriage випускають засоби з органічними компонентами на основі цінної термальної води з альпійських джерел. Вони є гіпоалергенними й не містять агресивних речовин.

Правила підбору. Експерти бренду розробили 12 косметичних серій, які ефективні для вирішення певних проблем шкіри відповідно до типу: сухого, жирного, комбінованого, чутливого, проблемного.

Якщо ви маєте шкіру, схильну до сухості й атопії, обирайте комплект засобів лінійки Xemose. Серія Bariederm створена для відновлення та заспокоєння пошкодженої та подразненої шкіри. Засоби Hyseak — ефективне рішення проблем жирної шкіри, схильної до почервоніння й висипів. Для вікової шкіри в асортименті Uriage є дерматокосметика Age Protect, а для немовлят — лінійка Bebe.

Компоненти Uriage: термальна вода, гіалуронова кислота, сечовина, цераміди, сквалан, цинк, вітамінний комплекс, олія ши тощо.

Бестселери: Uriage Bariederm Cica-Cream Copper-Zinc SPF 50, Xemose Lipid Replenishing Anti-Irritation Cream, Uriage Hyseac Cleansing Cream, Age Protect Multi-Action Intensive Serum.

Eucerin

Німецька компанія Eucerin розробляє гіпоалергенну продукцію за інноваційними формулами в співпраці з дерматологами. Перша мазь виробника була випущена аж 1902 року, і відтоді компанія зміцнила свої позиції, ставши брендом, якому довіряють мільйони.

Правила підбору. В асортименті компанії є колекції, підібрані відповідно до типу шкіри й очікуваного результату від догляду. Лінія Hyaluron-Filler — це надзвичайно ефективні продукти для антивікового догляду, що уповільнюють появу ознак старіння та візуально зменшують зморшки, усувають в’ялість, тьмяність, освітлюють пігментацію. Серія AquaPorin усуває проблему надмірної сухості, відновлює гідроліпідний баланс та утримує вологу всередині клітин. Обирайте колекцію засобів DermoPure, якщо маєте подразнену шкіру з висипами, акне чи дерматитом.

Компоненти Eucerin: пептиди, арктиїн, AHA-кислоти, гіалуронова кислота, колаген, ланолін, арганова олія, рослинні екстракти тощо.

Бестселери: AquaPorin Active Cream, Hyaluron-Filler+3x Effect, Eucerin AtopiControl, DermoPure K10 Skin Renovator Care.

La Roche-Posay

Французька компанія La Roche-Posay — один з лідерів інновацій у дерматології та косметології. Засоби бренду надають комплексне рішення для багатьох проблем шкіри, зокрема акне, надмірної сухості, дерматиту, екземи, а також подовжують ремісію після лікувального ефекту. Вони створені в співпраці з кваліфікованими дерматологами, токсикологами та містять органічні компоненти в ефективній концентрації. Формули продуктів спрямовані на нормалізацію мікробіому та гідроліпідного балансу шкіри.

Правила підбору.

La Roche-Posay має в асортименті повні дерматокосметичні комплекси для догляду за шкірою обличчя й тіла відповідно до проблеми, яку потрібно вирішити. Зокрема, серія  LIPIKAR — знахідка для дуже сухої атопічної шкіри, EFFACLAR рятує від висипів і почервонінь жирну шкіру, колекція CICAPLAST розроблена для відновлення, живлення та заспокоєння, а SEROZINC очищає, вирівнює тон, усуває запальні процеси та звужує пори.

Компоненти La Roche-Posay: термальна вода, сквалан, ніацинамід, ліпіди, гіалуронова кислота, цинк, пантенол тощо.

Бестселери: Lipikar Baume AP+M, Physiological Soothing Lotion, Hydraphase HA Rich, Effaclar Duo (+) SPF 30.

Ретельні дослідження та перевірки на різних етапах виробництва, ефективність завдяки активним компонентам натурального походження у високій концентрації, терапевтична дія — ось основні причини популярності та довіри до брендів дерматокосметики. Їхні засоби є гіпоалергенними та безпечними, адже не містять агресивних компонентів та речовин, що спричиняють закупорювання пор. Натомість, як бачимо, вони збагачені високоякісною очищеною водою з високим вмістом мікроелементів та мінеральних солей. Крім того, виробники усувають проблему вибору, економлячи час споживачів, адже на їхніх офіційних сайтах усі засоби розподілені по категоріях відповідно до очікуваного ефекту від догляду за шкірою. Погодьтеся, це дуже зручно. Отже, варто спробувати дерматокосметику, щоб нарешті насолоджуватися шовковистою на дотик та гарною на вигляд шкірою.