Хочете бути здоровими ― виберіть шосейний велосипед

шосейний велосипед

Багато з нас задумуються про покращення фізичної форми, декому не подобається переплачувати за пальне, інші бажають спостерігати за довкіллям у повільному темпі. Шосейний велосипед не лише задовольнить ці потреби, але і зробить вас витривалими, покращить кровообіг, зміцнить кістки та м’язи, а отже, перетворить на здорових. Як його вибрати правильно ― читайте далі.

Тип їзди

Перед покупкою велосипеда подумайте, для чого він вам потрібен:

  • змагатися, швидко їздити;
  • розважатися;
  • тренуватися;
  • професійно займатися спортом;
  • їздити на роботу;
  • кататися на вихідні в сонячну погоду;
  • мандрувати у віддалені місця.

Велосипеди для багатоборства здатні подолати дороги різної якості. Вони призначені для спортивних перегонів у важкій місцевості, вирізняються відмінною керованістю, агресивним типом посадки, високими передачами, шинами 25–28 мм.

Аеродорожні велосипеди ― найкращий вибір для доріг із рівним покриттям. У них мала вага, тому такі моделі ідеально підходять для перегонів. Цей стиль належить до преміумкласу, тому коштує дорожче.

Витривалі байки All-round призначені для комфортної подорожі на великі відстані. Передачі в них нижчі, посадка розслаблена, руль зручний, шини завширшки 30–32 мм. Ці моделі рекомендують початківцям. Варіанти для відпочинку обладнані крилом, для перегонів ― ні.

Гравійний велосипед легко здолає неасфальтовану дорогу, вузьку стежку завдяки широким покришкам, нижчим передачам, стабільній керованості. Його спортивна будова дає змогу однаково комфортно почуватися на гладкому тротуарі та бездоріжжі.

Особливості конструкції

Якість матеріалів, відмінності в компонентах та геометрії важливі з погляду можливостей використання байків. Ці чинники є найбільш вирішальними щодо ціни на велосипеди, адже визначають їхню зручність, міцність та надійність. Геометрія рами буває такою:

  • спортивною ― для тривалих поїздок декілька раз на рік;
  • перегоновою ― змушують велосипедиста більше нахилятися, це найдорожчі моделі;
  • з пласкою планкою ― дають змогу сидіти порівняно вертикально, підходять для поїздок на роботу.

Каркас виготовляють із таких матеріалів: легшого алюмінію чи міцнішого карбону (вуглецевого волокна). Обідні гальма зменшують вагу шосейного велосипеда в порівнянні з дисковими, що зупинять його майже миттєво.

Чим більше передач має модель, тим плавніше рухається. Вищий діапазон тут забезпечує потрійний шатун, який варто вибирати початківцям. Для поїздок на рівнині та досвідчених велосипедистів підходять подвійні, у каньйонах та на крутих пагорбах знадобляться компактні.

Завдяки байку ви можете кататися як 30 хвилин, так і понад 6 годин на день. У результаті покращаться сон, травлення, стан шкіри, розумові здібності, зір, легені, нервова та серцево-судинна системи тощо. Тож вибирайте здоров’я, купуйте шосейний велосипед.