Що потрібно знати про лазерну епіляцію

Лікарі-косметологи переконані: промінь світла (тобто лазерна епіляція) – найнадійніший спосіб боротьби з небажаним волоссям. В цій статті ми ознайомимо вас з тим, як відбувається ця процедура, на якому обладнанні її краще проводити й на який термін зберігається результат в реальності.

1. Лазерна епіляція – хороша б’юті-інвестиція, воскова – не дуже

Під час воскової депіляції волосся позбавляють звичного місця перебування, однак лише на час. Все повертається, крім того, додається проблем у вигляді вростання волосся. Точка застосування лазерної й фотоепіляції – це сам волосяний фолікул. Він містить в собі хроматофори, які поглинають світлову хвилю. Чарівництво відбувається на глибині приблизно 4 мм: світлова енергія перетворюється в теплову, розігріваючи й руйнуючи цибулину. В ході курсу процедур ми поетапно позбавляємо життя всі фолікули.

2. Звертайте увагу, яке обладнання використовують в клініці

Обладнання для лазерної й фотоепіляції багато, і це апарати зовсім різного рівня. Ефективні мають високу ціну, інколи їх вартість вимірюється в шестизначних цифрах. Звичайно ж, дозволити їх можуть великі клініки, а не районні салони краси. Краще за все звертати увагу на установки, які облаштовані системою інтенсивного імпульсного світла (ІPL).

І недорогий корейський апарат має право на життя. Однак важливо розуміти, що його ефективність нижче, ніж могла б бути. Якщо вам принциповий час, кількість і якість процедур, варто орієнтуватись на відомі світові бренди – наприклад Сynosur. Часте питання – фотоустановка чи лазер? В основі роботи обох лежить принцип світового випромінювання. Однак спалах світла, який породжує фотоустановка, менш виборчий й знижає активність процедури. Тому деякі фахівці надають перевагу лазерній епіляції й комбінованим апаратам з неодимовим та олександритовим лазером. Таке поєднання дозволяє працювати зі всіма типами шкіри й будь-яким кольором волосся.

Золотим стандартом в лазерній епіляції вважаються олександритові лазери від Сandela Corporation. Перші його моделі виникли ще 25 років і щороку еволюціонували. Важливий не лише апарат, але й спеціаліст, який на ньому працює. У нього має бути медична освіта й достатній досвід роботи на обладнанні – від того, який протокол підбере лікар, залежить ефективність та безпечність процедури.

3. Ніхто не відповість вам на те, скільки часу займе повний курс

Лікар лукавить, якщо вже на першій процедурі говорить вам, скільки часу все займе. Однак можна орієнтуватись на середні показники – для гормонозалежних ділянок (наприклад, пушок на лиці обумовлений андрогенними гормонами) може знадобиться 12-15 процедур з проміжком 1 раз в місяць. А для того, щоб досягнути гладеньких гомілок потрібно лише 6 візитів інтервал між якими буде складати 1,5-2 місяці. Як правило, пацієнти задоволені результатом вже після проведення першої процедури – точніше через 7-14 днів після неї. Саме в цей період часу фолікул гине й волосся випадає.

Для того, щоб вирахувати довжину курсу необхідно враховувати індивідуальні особливості й просту арифметику. На тілі в активній фазі росту одночасно знаходиться 5-20% від загального об’єму волосся. Лазер впливає саме на них. Тривалість повноцінного курсу, як правило, займає від 6 до 10 відвідувань з періодичністю раз в місяць.

4. Результат зберігається надовго, але не завжди.

Статистика й лікарські спостереження говорять про те, що протягом 5 років повертається не більш ніж 20% волосся. Впоратись з ними можна повторенням процедури раз в пів року. Бувають виключення – вони, частіше за все, пов’язані з гормональними процесами в організмі. Саме вони можуть мати несприятливий вплив на ефект епіляції, стимулюючи ріст волосся.

5. Епіляцію не варто поєднувати з засмагою

Якщо ви нещодавно прилетіли з моря, важливо про це попередити лікаря. Між активним контактом з сонцем та епіляцією бажано витримати двох недільну перерву. При цьому сама засмага не є протипоказанням для процедури – обрати необхідну й безпечну потужність впливу для засмаглої людини можна за допомогою спеціального розумного датчика. Він же дозволяє застрахувати від опіків, визначаючи фототип шкіри та її чутливість до світла.

6. Зі світлим волоссям працювати складніше

Темне й жорстке волосся дійсно йде краще, ніж світле. Річ в тому, що під час лазерної епіляції мішенню для світла є меланін – пігмент волосся. Чим менше пігменту, тим складніше “прицілиться”. Однак, якщо правильно підібрати налаштування, то можна працювати з будь-яким кольором. Абсолютним виключенням стає лише сиве волосся, яке повністю позбавлено пігменту.

7. Це не так боляче, як ви собі уявляєте

Процедура не болюча, а помірно чутлива – в тому випадку, якщо апарат має в комплектації кріоустановку й подача світлової хвилі відбувається одночасно з охолодженням зони, над якою ми працюємо. Звичайно, на відчуття впливає й больовий поріг самого пацієнта, однак вони непорівнянні з відчуттями від варварських методів подібно до воскової епіляції.

За матеріалами: https://www.sobaka.ru/health/health/109863