Кожен шостий старшокласник використовує електронні сигарети

За останніми даними ще у 2015 році кожен шостий старшокласник в США використовував електронні сигарети. Наразі ж любителів електронних сигарет серед молоді стає все більше по всьому світі. Для цього є декілька причин: вони мають різні смаки, а їхня реклама у ЗМІ відрізняється різноманітністю, набирає популярності так званий «вейпінг»

Ця тенденція не може не тривожити, адже мозок молодої людини легко піддається впливу нікотину. А дим від електронних сигарет може так само негативно впливати на оточуючих, як і від звичайних.

Електронні сигарети вже давно вважаються тютюновими виробами, адже хоча вони і не виробляють шкідливих смол, вони містять нікотин, що викликає звикання. Хоча досі у медичних колах точаться дискусії з приводу того, чи можуть електронні сигарети бути корисним інструментом, що може допомогти кинути курити.

 

Лікарі рекомендують ввести закон, зо забороняв би купувати електронні сигарети до певного віку, регулювати маркетингові стратегії, які застосовуються у цій сфері, а також проводити більше досліджень впливу електронних сигарет на здоров’я молоді та населення в цілому.