Папа Римський привітав кардіологів Європи

Європейський конгрес кардіологів – найважливіша подія року для всіх кардіологів світу.  

Вперше конгрес відбувся у величавому античному Римі з 27 до 31 серпня 2016 року, який по праву вважається одним із найбільш масштабних і значущих подій у світовій медицині. Щорічно захід збирає практикуючих лікарів, вчених, працівників охорони здоров’я з країн Європи і всього світу. Українські фахівці також взяли участь у цьому найбільшому форумі: поділилися власними напрацюваннями та ознайомилися з останніми досягненнями в кардіології. 

Цього року конгрес знову побив власний рекорд відвідуваності – в його роботі взяли участь понад 32 тисячі делегатів з більше ніж 140 країн світу. В наукових матеріалах конгресу опубліковано понад 4500 тез.Одночасно доповіді проводилися в 27 аудиторіях.

Конгрес кардіологів – 2016 запам’ятається учасникам не лише розмахом заходу і технічними нововведеннями, а й представленими дослідженнями, які охоплюють різноманітні напрями кардіології – від безпосередніх методів лікування і діагностики, сучасних оперативних методик і презентацій нових рекомендацій до цікавих в практичному плані дискусій, оригінальних робіт і нестандартних підходів до вирішення рутинних питань.  

Закриття конференції відвідав Папа Римський Франциск. У своїй промові він наголосив на значній ролі кардіологів у подовженні тривалості та підвищенні якості життя пацієнтів, а також благословив усіх учасників конгресу. 

Наступний форум кардіологів відбудеться 26−30 серпня 2017 року у Барселоні (Іспанія).