Походження води на Землi

У «Водно-інформаційному центрі» (Музей води) почала працювати нова відео-світлова інсталяція «Походження води на Землі». Її урочисте відкриття було присвячено Всесвітньому дню води, який щороку відзначається 22 березня.

Під час перегляду інсталяції відвідувачі дізнаються про історію Всесвіту, нашої Планети, зародження Океану, льодовиків,  річок і озер та усвідомлять значення води для живої природи і людства.

Окремий акцент зроблено на підземних водах, як на найбільш захищених від впливу з поверхні. Така вода, відповідно, якнайкраще підходить для щоденного вживання людиною внаслідок своєї  чистоти і природності.  Зокрема, академік В’ячеслав Шестопалов – науковий консультант проекту – зазначив: «Якщо брати усі види води, що  ми знаємо, то найбільш цінна вода  – це підземна, тому що вона захищена від будь-яких забруднювачів».

Такими підземними горизонтами є, зокрема, Сеноманський (220 м) та Юрський (380 м). Утворені мільйони років тому, ці пласти зберігають первозданність та надійно захищені товстим шаром земних порід, і чистота та безпечність цієї води абсолютно не залежить від екологічних умов регіону, де знаходиться свердловина.

Присутня на відкритті експозиції лікар-невролог обласної клінічної лікарні (м. Львів) Мар’яна Возниця пояснила роль води у житті людини та наголосила, як важливо дотримуватися питного режиму: «Дуже часто люди не до кінця розуміють проблему гідратації як такої. Вони не можуть уявити, що погане самопочуття може бути обумовлене тим, що вони випили недостатню кількість води».