Pokémon Go: шаленство, яке робить вас здоровішим

 

Раніше технології та ігрова індустрія сприяли значному зниженню рівня фізичної активності та проблемам зі здоров’ям, адже геймери сиділи годинами за комп’ютером чи телефоном. Нині все змінилося. І якщо навіть зараз ви ні-ні а перевірите, чи немає поблизу якогось рідкісного покемона, то у нас є гарні новини для вас: медики назвали Pokémon Go корисним для здоров’я!

 

У чому сіль?

 

Якщо ви провели останній місяць десь у пустелі, або вас викрали прибульці, що ж, розкажемо вам, що ж воно таке цей Pokémon Go, і чому всі божеволіють від нього. Це додаток для телефону, який використовує дані GPS і годинник на смартфоні, щоб дізнаватись ваше місцезнаходження. Після цього гра, створена на основі доповненої реальності, рандомно розміщує покемонів навколо вас. А ваша справа – ловити їх по всьому місту, а якщо ви поціновувач рідкісних екземплярів – може, і, по всій країні…

Люди божеволіють і… рухаються!

 

Після виходу гри світ вже не такий, як раніше: додаток «Кардіограма» та інші подібні програми для підрахунку пройдених кілометрів фіксують неабиякі сплески фізичної активності, а користувачі соцмереж хваляться пройденими кілометрами і спійманими покемонами.

Цікаво, що в той час як величезна кількість юзерів розповідають про те, як Pokémon Go став мотивацією для довгих прогулянок на свіжому повітрі, інші зазначають, що ця гра допомагає при психічних розладах. За допомогою Pokémon Go люди відволікаються від власних страхів, цей додаток  підштовхує їх до внутрішнього монологу, завдяки якому вони нарешті наважуються зробити те, що було для них раніше складним. Лікарі також зазначають, що ця гра мотивує людей із тривожними розладами, депресією та агорафобією нарешті вийти з дому та спілкуватися.

 

Інструкція з використання

 

Однак медики попереджають, що у Pokemon Go є також один суттєвий недолік: додаток може стати єдиним способом, завдяки якому людина зможе взаємодіяти із навколишнім світом. Для того, щоб не стати жертвою покемонів, психологи рекомендують слідувати наступним правилам:

Встановіть собі ліміт часу (наприклад, 1 година на день) для гри і слідкуйте, щоб полювання на цифрових монстрів не затягувалось і було не єдиною вашою активністю на свіжому повітрі.
Завжди дивіться перш за все навколо, і лише потім у телефон.
Не ловіть покемонів за кермом автомобіля, на велосипеді, на роликах чи скейтборді… Це може закінчитись травмами.
Якщо раніше ви мало уваги приділяли фізичній активності, збільшуйте кількість пройдених кілометрів поступово.

 

Може Pokémon Go і шаленство, але шаленство, яке має свої позитивні сторони. Головне – шаленійте з розумом і не дозволяйте покемонам перемагати у боротьбі із близькими людьми за вашу увагу.

Підготувала Галина Теличук