Рак молочної залози: рання діагностика

Рак молочної залози

Рак молочної залози являється найпоширенішим онкологічним захворюванням серед жінок, про це повідомляє Центр громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я (МОЗ). Кожний рік від цієї недуги йде з життя понад пів мільйона жінок у всьому світі. Варто зазначити, що на цей вид онкопатології хворіють не тільки жінки, а й чоловіки.

Здача нового аналізу дозволяє виявити онкологію молочної залози ще за п’ять років до того моменту, коли з’являться перші симптоми.

Вченими Медичної школи Ноттінгемського університету були вивчені хімічні речовини, які мають назву антигенів. Саме їх виробляють ракові клітини та викликають відповідь імунної системи людей, примушуючи їх організм продукувати аутоантитіла.

В чому полягало дослідження

З метою проведення дослідження команда вчених використала зразки крові 90 пацієнтів, яким поставили діагноз рак молочної залози. Ці зразки порівнювались зі зразками, які здала контрольна група з 90 пацієнтів, які не хворіли на онкологію молочної залози.

Фахівці зробили перевірку зразків крові на наявність аутоантитіл, які викликали пухлинні антигени.

Вчені змогли вірно визначати онкологію молочної залози в 37% зразків крові, які взяли у пацієнтів, які захворіли. В той час, як у 79% зразків контрольної групи було визначено відсутність раку.

Автор проведеного дослідження Данія Альфаттані визначив наступне, що хворий на рак молочної залози організм, продукує антитіла проти специфічних пухлинних антигенів. Варто зазначити, що в результаті ідентифікації антитіл в крові, вченим вдалось діагностувати онкологію досить точно.

Експерти схильні до думки, що завдяки такому методу вдасться врятувати багато життів, бо хвороба значно легше піддається лікуванню, якщо її виявити на початкових стадіях.

Якщо в ході подальших досліджень підтвердиться, що аналіз крові є ефективний, то він, вже через чотири роки, буде здатний замінити такий метод діагностики, як мамографію.

За матеріалами: http://bit.ly/2S6pkXD

Вам може бути цікаво:

Ріст ракових пухлин можна зупинити

Чому з віком збільшується ризик захворіти на рак