Рецепти боротьби з осінньою хандрою від творчих та успішних

Сірість за вікном неминуче змушує тускніти фарби, що оточують нас кожного дня. Мряка, холодний вітер і короткий світовий день діють демотивуюче, і чим далі ми віддаляємось від літа, тим гіршим стає наш настрій, тим безрадіснішим здається нам наше життя. Здається, що успішні та творчі люди завжди усміхнені та щасливі, але повірте, хандрять усі. Головне, це знайти свою власну чарівну паличку, за допомогою якої можна повернути світло і тепло у своє життя за будь-якої погоди. Сідайте зручненько і мотивуйтеся!

Подiлiться вашим рецептом вiд осiнньоï хандри: чим розфарбувати сiрi буднi?

Леся МУДРАК, поетка:

Насправді, осінню хандру найкраще «розфарбовувати»  книгами і завантаженістю роботою. У першому випадку ти поринаєш у світ вербально-візуальний, проживаючи чужі емоції,як свої; просякнуті, як коржі до торту, кремом інтелекту та солоденькими цукатами творчості. А коли завантажуєш себе роботою – просто не встигаєш зазирати в середину себе… Але найкращий спосіб – це яскраве почуття, завдяки якому у тебе буде завжди перехлюп позитиву і дикого щастя!!!

Євген КЛОПОТЕНКО, переможець МастерШеф 5:

Коли темно і холодно, а це буває щоранку, я прокидаюся, швидко одягаюся в щось тепле, ставлю чайник, після чого забігаю до ванної кімнати, вмикаю супер гарячу воду і уявляю, що на вулиці літо, так само як і у ванній кімнатіJ Після цієї надзвичайно приємної процедури я роблю собі чашечку гарячого чаю із м’ятою і лаймом, стаю біля вікна, роблю зігріваючий ароматний ковток із ложечкою конфітюру «Апельсин з лавандою», і за вікном уже стає трохи тепліше. Потім я думаю про своїх близьких, про роботу, про божественно смачний сніданок, і вся хандра і холод потроху зникають, а на вулиці знову починається літо.

Ольга МАСАЛІТІНА, письменниця:

Від осінньої хандри я лікуюся сніданком з коханими людьми: їхні посмішки зігрівають і дають світло на весь день. Сніданок із дорослою дочкою – що може бути прекрасніше? А з молодшою дочкою ми частенько готуємо різні смаколики. Коли смачно і дружно, за вікном не помічаєш жодної негоди – тільки неймовірної краси листопад.

 

Мар’яна ВОЗНИЦЯ, головний лікар:

Смачною кавою, рідними друзями та добрим фільмом! Для осінніх вечорів чудово підійде щось на кшталт «Реальна любов», «Касабланка», «Будинок біля озера», тощо.

Ірина ВАСИЛЕНКО, співачка:

Осінь – це чудова пора, щоб зустрітися зі старими друзями, прогулятися парком із жовтим листям, а потім разом попити трав’яного чаю у затишному кафе. Це прекрасний час, щоб почати читати книгу, яку давно відкладав. А ще вечорами після робочого дня можна порадувати себе чимось смачненьким, наприклад шоколадом. Чому б не відвідати театральну виставу – якраз восени починається театральний сезон, або ж піти на осінній фестиваль, або покликати друзів і разом подивитися гарний фільм – головне наповнити цю осінь теплом спілкування. А також раджу вдягатися тепліше, їсти смачні овочі, фрукти, яких восени вдосталь, та побільше звертати увагу на хороше і поменше на все інше.

Алла ПЛАЧКОВА, юрист, перекладач:

Що може краще зігріти в таку погоду, аніж великий келих гарячого ароматного глінтвейну! Поділюся власним простим рецептом: 200 мл червоного сухого вина Колоніст «Одеський чорний» та 1 ст. л. меду підігріти до 80 градусів (до піни), але ні в якому разі не кип’ятити! Саме в цьому вині відчуваються аромати ванілі, кориці, шоколаду, кави, засушені чорних і червоних ягід, які роблять глінтвейн неперевершеним. От і все – можна насолоджуватися осінню!

 

Катерина КІБАРОВА, директор благодійного фонду «Співчуття»:

Раніше подолати осінню хандру мені допомагали шоколад і зефір, але після активного занурення у світ спорту ці речі стали забороненими. Однак саме від активних тренувань рівень ендорфінів значно збільшується, а настрій поліпшується без шкоди для фігури! А розфарбовую я сірі будні емоціями від спілкування з цікавими людьми, подорожами, мріями та великою чашкою запашної кави.

 

Юлія МІРОШНИЧЕНКО, гештальт-терапевт:

Для мене пори року асоціюються з життєвим циклом людини, де весна – це пробудження і народження, літо – розквіт, осінь – збір плодів і врожаю, а зима – завершення природного і життєвого циклу. Наше тіло реагує на природні зміни сильніше, ніж ми можемо собі уявити, тому так чутливо реагуємо на зміну погоди, похолодання і короткий сонячний день. Цікавий факт, що хандрити ми починаємо не з настання осені за календарем, а зі зміни погодних умов. Як же перемогти осінню хандру? Ніяк. Тобто саме перемагати її не потрібно, адже воювати доведеться із самим собою. Що ж тоді робити, запитаєте ви? Постарайтеся виділити собі час і похандрити (посумувати) на втіху. Переглянути життєві цілі, переписати плани, і так як дерева скидають листя, попрощатися з тим, що вже не актуально у вашому житті, але до сих пір присутнє і тягне з Вас енергію. Довше спіть, спілкуйтеся з друзями, малюйте яскравими фарбами, займайтеся улюбленою справою, якою ви вже давно не займалися – якраз зараз настав той момент, коли пора дістати її з далекої шухляди вашого життя. Головне, пам’ятайте: навіть якщо за вікном сіра осінь – можна взяти фарби і розфарбувати життя власними руками!

Підготувала Галина Теличук