Що можна їсти перед сном

Познайомтеся із потенційними «стимуляторами» сну.

Це один із небагатьох натуральних продуктів, що містять мелатонін – речовину, яка допомагає контролювати ваш внутрішній годинник. В одному дослідженні було доведено сприятливу дію вишневого соку на якість і тривалість сну в дорослих, які страждали на хронічне безсоння. До того ж це джерело вітамінів.

Цей продукт містить амінокислоту триптофан, нестача якого може призводити до погіршення пам’яті, настрою, сну, а крім того, ця речовина бере участь у виробленні серотоніну. Всім відомий «гормон щастя» також допомагає солодко заснути. Дефіцит триптофану може спричинити зниження рівня серотоніну. Підсумок – безсоння. Робіть висновки.

  • Рис

Глікемічний індекс рису досить високий, тому організм повільно перетравлює його, поступово вивільняючи глюкозу. Дослідження показало, що половина людей, що споживали рис за чотири години до сну, змогли заснути швидше. Автори припустили, що їжа з високим глікемічним індексом збільшує вироблення триптофану, який, як уже згадувалося, покращує сон.

  • Цільнозернові продукти

Вуглеводи у цілому сприяють хорошому сну. Але не перестарайтеся з ними, все повинно бути в міру. На вечерю віддайте перевагу, наприклад, порції пшеничної каші, яка є джерелом складних вуглеводів. Можете додати в неї молока. Інші прийнятні варіанти – ячмінна і гречана крупи.

  • Банан

Ці тропічні плоди допомагають заснути, оскільки містять магній і калій – мікроелементи з репутацією м’язових релаксантів. Крім того, банани багаті на вуглеводи, які також сприяють швидкому засипанню. Фактично, це безпрограшний варіант для здорового сну.

  • Індичка

Як і молоко, індичка містить триптофан, який допоможе солодко подрімати після вечері. Але якщо мучить тяжке безсоння, це не ваш варіант. Знадобиться випити багато молока і з’їсти цілу індичку, щоб ефект «снодійного» себе проявив.

  • Солодка картопля

Це прекрасний варіант для тих, хто мріє виспатися. Продукт містить складні вуглеводи, що сприяють глибокому сну, і калій, який розслаблює м’язи. Інші хороші джерела калію: картопля, запечена зі шкіркою, квасоля, папайя.

  • Чай із валеріани

Позитивний ефект кореня валеріани на якість сну був підтверджений декількома дослідженнями. Як альтернатива – можна заварити глуху кропиву, ромашку або мелісу, що вважаються найкращими народними засобами при поганому засипанні.

За матеріалами www.health.com