Що їмо в вересні: список покупок

ЩО ЇМО В ВЕРЕСНІ: СПИСОК ПОКУПОК

Зважаючи на те, що літо підходить до кінця, ви можете подумати, що розмаїття овочів теж залишилось позаду. Але є багато фруктів і овочів, які варто купувати саме в вересні. Ми розповімо вам і про них, і про їх корисні властивості.

Гарбуз: Містить у своєму складі вітаміни А, РР, групу В, вітамін К, мікроелементи магній, калій, кальцій, натрій, фтор і цинк, фосфор і залізо. Особливо корисною властивістю є те, що гарбуз виводить шлаки і зайву рідину з організму, завдяки великій кількості пектину в його складі. Страви з гарбуза рекомендують включати в раціон при захворюванні печінки і нирок.

Листя салату: Хімічний склад листя салату дозволяє забезпечувати організм максимальною кількістю біологічно активних речовин при мінімумі додаткового баласту. Так, зелений салат містить велику кількість вітамінів В1 і В9, бета-каротину – попередника вітаміну А, аскорбінової кислоти, вітамінів Е і РР. Цього набору достатньо, щоб справляти корисну дію на організм і підтримувати його захисні сили.

Порей: Жінки, стурбовані питанням схуднення, можуть використовувати цибулю-порей в своєму раціоні. Він складається в основному з води, тому відрізняється дуже невеликою калорійністю. Зате його поживна цінність висока: у ньому містяться цукор, вітаміни, білки, мінеральні солі і вітаміни – наприклад, калій.

Баклажан: Величезна користь баклажанів полягає в їх численних корисних властивостях, здатних позитивно впливати на роботу нирок, поліпшувати кровообіг і серцево-судинну діяльність. Баклажани містять велику кількість вітамінів А Р, С, В. У складі баклажанів міститься нікотинова кислота, багато мікроелементів та біологічно активних добавок. Великий вміст клітковини та органічних кислот, допомагають виводити з організму людини жовч і токсини, і тим самим проводити серйозну профілактику атеросклерозу.

Журавлина: Корисні властивості журавлини – в унікальному хімічному складі її соку. Серед відомих дикорослих ягід журавлина займає лідируючу позицію по відсотковому співвідношенню корисних мінеральних речовин і органічних кислот. Ягода багата на вітаміни групи В, нікотинову кислоту, в ній багато магнію, заліза і йоду. По кількості органічних кислот журавлина взимку залишає далеко позаду усі фруктові аналоги – флавоноїди і повний комплекс тритерпенових кислот роблять її лідером серед продуктів, які варто споживати при авітамінозі.