Як відзначити День спонтанного прояву доброти

17 лютого – всесвітній День спонтанного прояву доброти. Однак це свято мало відоме в Україні. Пропонуємо тим, хто прагне зробити світ навколо себе добрішим, кілька підказок, чим відзначити цей день

  1. ·         Оплатіть за когось проїзд у громадському транспорті. Це недорого, але малозабезпечена людина чи школяр буде з приємністю вас згадувати. 
  2. ·         Пригостіть гарячим напоєм кондуктора. Йому нелегко бути прив’язаним до одного й того ж маршруту з 6 ранку до 12 вечора. Принесіть кондуктору стаканчик ароматного напою і подивіться на його реакцію.
  3. ·         Пропустіть когось у черзі. Іноді у вас повний кошик, а у когось лише кілька товарів. Або ж за вами стоїть хтось, кому важче рухатися, ніж вам. Якщо ж ви у пошуках своєї половинки це може бути чудовою нагодою познайомитися.
  4. ·         Вишліть своїм батькам листівку зі словами любові. Навіть якщо ви щодня розмовляєте з ними по телефону, не полінуйтеся написати кілька щирих слів подяки за те, що вони є, і за те, що вони роблять для вас. 
  5. ·         Відвідайте дитячий будинок. Діти потребують уваги не тільки у день святого Миколая і на Новий рік.
  6.           Віднесіть бездомним повноцінний обід. Напевно у вашому дворі регулярно зустрічаються люди, які шукають залишки їжі в сміттєвих баках. Уявіть, як їм? А адже колись вони були такими ж, як ви. Просто щось в житті пішло не так … Залиште біля сміттєвого бака пакет з повноцінним обідом для цих людей. 
  7.           Скажіть приємне незнайомій людині. Зробіть компліменти у цей день хоча б трьом незнайомим людям. Так ви не тільки створите їм добрий настрій на цілий день, а й подасте приклад, як можна поліпшити його комусь іще.  його комусь ще. 

·         День спонтанного прояву доброти допомагає зрозуміти, наскільки наші вчинки впливають на інших людей. Добрі справи «заразні»: коли ми допомагаємо комусь, у цієї людини теж виникає бажання допомагає комусь іще – виникає ланцюгова реакція. Якщо зробити спонтанні прояви доброти  щоденною звичкою, то світ обов’язково стане трішки добрішим!