Стіл замовлень до Святого Миколая – що діти мріють знайти під подушкою?

Перше зимове свято, на яке з нетерпінням чекають діти – це День святого Миколая, покровителя дітей і мандрівників.

За легендою, Святий Миколай уважно спостерігає за кожним малюком на Землі і протягом року записує всі його хороші та погані вчинки у спеціальну книгу. У ніч з 18 на 19 грудня він прилітає у кожний дім, де живуть діти, і залишає під подушкою або у черевичках маленькі подаруночки та солодощі для слухняних дітей і різочки для маленьких капризуль.

Не так важливо – чекає малюк на Святого Миколая чи знає, що подарунки під подушку поклали люблячі батьки, головне – що це свято пронизано особливою атмосферою добра та любові, і в цей день хочеться дарувати близьким людям тепло та допомагати одне одному. Цьому нас вчить приклад Святого Миколая – реального чоловіка, який все життя робив добро, допомагав бідним, особливо любив дітей і часто дарував їм подарунки. Він завжди знаходив для кожного слова підтримки і допомагав усім, хто потрапляв у халепу.

Тому подарунок від Святого Миколая (який називають «миколайчиком») не повинен бути дуже дорогим. Традиційно діти знаходять під подушкою солодощі (особливо у формі зірки та місяця, адже Святий Миколай спускається з небес), маленькі іграшки, теплий одяг (светри, рукавички, шарфи і шапки), тощо.

 

Ми вирішили дізнатись у батьків, що мріють отримати у подарунок від Святого Миколая сучасні українські діти:

Алла ПОНІКАРЕВИЧ, перекладач (Вероніка, 6 місяців):

– Оскільки моїй донечці тільки півроку, мені залишається тільки здогадуватись, що б їй хотілося отримати на День святого Миколая. Але музична іграшка, смачна кашка, нова сукня, нова книжечка для найменших – ось що їй приготував Миколайчик.

Оксана ТЕЛИЧУК, головний бухгалтер (Богдана, 12 років):

 – Дочка замовила багато-багато шоколаду, м’яку іграшку – єдинорога та шкарпетки з оленями.

Ольга БОРОХОВИЧ, флорист (Анна, 3 роки):

– Моя Анюта хоче отримати Свинку Пеппу у будь-якому вигляді – м’яку іграшку чи кофтинку з її зображенням. У будь-якому разі це буде Свинка Пеппа!

Катерина ГОРОШКО, спеціаліст відділу підтримки клієнтів (Олександра, 7 років):

– Наскільки я знаю, Святий Миколай приносить тільки солодощі, а Діду Морозу Саня вже замовила тамагочі.

Олена БЕРЕЖНЮК, директор туристичної агенції (Марк, 3 роки):

– Мій син – фанат Свинки Пеппи, так що я вже замовила її у вигляді м’якої іграшки.

Ярослава КОРОСТ, лікар (Ярина, 5 років, Роксолана, 8 років):

– Мої діти знають, що Святий Миколай приносить під подушку цукерки для слухняних і різочки для неслухів. А подарунки просять у Діда Мороза: старша – ляльку Ever after high – Браєр Б’юти, а молодша – ляльку Baby Born.

Катерина ТАРАСОВА, юрист (Гліб, 11 років):

– В основному мріє про нові іграшки: конструктор або машину на управлінні, приставки.

Олена БЕЗНОСЕНКО, офтальмолог (Роман, 2,8 роки):

Ромчик ще не розуміє, хто такий Святий Миколай, і говорить лише про Діда Мороза. Хоче отримати від нього цукерки, мандаринки і пожежну машину.

Тетяна ВЕРБА, пекар (Олена, 14 років):

Дочка хотіла б отримати новий светрик, ну і звичайно – солодощі!

Владимир ГУРИНЕНКО, директор студії веб-дизайну (Максим, 2,5 роки, Дмитро, 7 років):

– Молодший син хоче отримати цукерки і шоколадки, а старший – набір Lego Technic і настінний трек «Hot wheels wall track».

Мар’яна ВОЗНИЦЯ, педіатр (Іван, 7 років, Софія, 14 років):

– Софія звісно вже все розуміє, тому доволі скептично щось просить. Але тогрується: «Мамо, нехай мені Миколай нічого не приносить цього року, але я б так хотіла поїхати на ще один ПЛАСТовий вишкіл» (вона пластунка). А син сказав, що хоче отримати нове Lego, різні шпигунські речі, цукерки, мандаринки, а ще – багато зброї, щоб віддати нашим хлопцям – щоб вони перемогли.

Зоряна (її чоловік – лікар реабілітолог) (Захар, 8 років):

– Син сказав, що нічого цього року не хоче, аби тільки у діток з хворим хребтом він став здоровим.

 

На жаль, ми не маємо магічних сил і деякі бажання виконати не в силах, однак увага та любов – досі залишаються найкоштовнішим подарунком. Це свято дає можливість кожному проявити себе в ролі таємничого добродійника, і кому буде адресована ваша допомога: дитячим будинкам, лікарням, військовим, школам, своїм близьким – або, може, і самому собі – вирішувати вам.

А тепер найприємніше: якщо в ніч з 18 на 19 грудня загадати заповітне бажання, будьте певні – Святий Миколай його обов’язково здійснить!

Веселих вам свят!

Підготовлено Галиною ТЕЛИЧУК 
спеціально для “Живи активно!”