Фітнес-браслет діагностує апное та гіпертонію

Apple Watch може точно діагностувати сонне апное і підвищений артеріальний  тиск.

Раніше було підтверджено, що Apple Watch ідеально підходить для виявлення збоїв серцевого ритму. Зібрані дані використовують для прогнозування та запобігання серцевим захворюванням шляхом відстеження частоти серцевих скорочень.

Тепер стало відомо, що технологія може виявити й інші серйозні порушення здоров’я, такі як сонне апное (90% точності) та гіпертонія (82% точності). Так! Сама лише постійна наявність невеличкого пристрою на вашій руці може значно зменшити час між виставлянням діагнозу та повним одужанням.

Дослідження було проведене за допомогою програми «Кардіограма». У ньому взяли участь більше 6000 користувачів Apple Watch. Програма відслідкувала частоту серцевих скорочень учасників та кількість пройдених ними кроків за певний проміжок часу (день-місяць-рік) і виявила 1016 випадків сонного апное (тимчасової зупинки дихання під час сну, яка найчастіше виникає у тих, хто хропе) та 2230 випадків артеріальної гіпертензії. Точність діагностики була забезпечена групою вчених з Каліфорнійського університету, які створили спеціальний алгоритм DeepHeart. Саме DeepHeart не дає програмі помилитися у підрахунку даних, зібраних «розумним» фітнес-браслетом.

«Деякі люди не знають, що поповнюють ряди гіпертоніків, або що якість їх сну погіршує таке явище як апное, допоки стан здоров’я не погіршиться до критичного», – сказав Джонсон Хсієх, співзасновник програми «Кардіограма». – Саме тому використання таких ґаджетів, як Apple Watch, допомагає не тільки тримати себе в формі, а й швидко виявити хворобу і вжити необхідних заходів. Завдяки безперервному відстеженню частоти серцевих скорочень, програма попереджає пацієнта про ризик і допомагає вчасно зреагувати на стан організму».

Нагадаємо, що і гіпертонія, і апное можуть призвести до інсульту та інших серйозних серцевих захворювань. І велику надію на зменшення смертності від цих причин покладають саме на сучасні технології.

Джерело: http://www.dailymail.co.uk/health/article-5082219/Apple-Watch-detect-sleep-apnea-high-blood-pressure.html