Варіанти для здорового відпочинку в Києві та околицях

Коли метушливі й багатолюдні заходи злегка набридли, найкращим варіантом дозвілля буде відпочинок із друзями та рідними. 

1. Прогулянка на квадроциклах

Отримати нові відчуття, зарядитися бадьорістю і позитивом можна, обравши для себе цей екстремальний відпочинок. Екстрім дарує багато непередбачуваних вражень, свободу, перемогу над своїми страхами і допомагає підтримувати чудову фізичну форму. На квадроциклі можна впевнено почуватися і на рівнині, і в лісових нетрях. Взагалі, краще виїжджати компанією – так і цікавіше проходити маршрути, і веселіше. Досвід водіння не обов’язковий, достатньо пройти інструктаж перед заїздом і мати при собі мінімум екіпіровки. Цим транспортом легко зможуть керувати навіть новачки та діти. Сівши за кермо потужного квадроцикла, повернувши ключ запалювання, відчувши вібрацію його корпусу і почувши ревіння мотору під капотом, ви точно ввійдете в клуб шанувальників такого відпочинку.

Адреси:

Клуб Discovery, проспект Науки, 42/1, корп.10.

Клуб “Квадріка”, вул. Комунальна, 58

Драйв-центр “Мрія напрокат”, вул. Бориспільська 27.

2. Прогулянки на конях

Мабуть, немає кращого способу релаксації, ніж прогулянка верхи. Кінні прогулянки – прекрасна можливість ближче поспілкуватися з цими дивовижними тваринами, вони допомагають розслабитися, відійти від буденних проблем, отримати масу гарного настрою. Розмірений тупіт копит та заспокійливе погойдування у сідлі – ось головна родзинка катання на конях. Відчути повну свободу й задоволення від катання можна під наглядом інструктора або тренера – як на манежі, так і на природі. Організувати приємну кінну прогулянку чи серйозно зайнятися верховою їздою – усе це пропонують численні кінні клуби. Працюють вони здебільшого щодня з 8-9 годин ранку і до заходу сонця, але в деяких є криті манежі, де покататися можна і після настання темряви. Навіть якщо ви жодного разу не сиділи в сідлі – не привід відмовлятися від такої прогулянки. Досвідчені інструктори навчать правильно сидіти в сідлі, виконувати перші вправи і підберуть коня, який за характером найбільше підходить для новачка. Важливо знати: на такі заняття і прогулянки краще одягати закритий зручний одяг без звисаючих деталей – спортивні костюми, кросівки, підійдуть і джинси, якщо ви почуваєтеся у них комфортно. А щоб легше знайти спільну мову з новим чотириногим другом перед прогулянкою або віддячити йому після, візьміть із собою з дому частування: яблука, моркву, цукор або сухарі.

Адреси:

Клуб “Ранчо”, вул. Деснянська, 16.
Клуб “Авангард”, вул. Касіяна, 1.
Клуб “Набіг”, вул. Вишгородська, 85а.

3. Парк “Київська Русь”

Стародавній Київ у “Парку Київська Русь” – одне з чудових місць для відпочинку з родиною, компанією друзів чи з коханою людиною. Зовсім недалеко від столиці відтворено Стародавній Київ V-XIII століть, яким він був за часів великої Київської Русі. Тут можна побачити забудову середньовічного міста та відчути його атмосферу. Кожні вихідні тут проводяться яскраві тематичні заходи, чемпіонати зі стародавніх видів спорту та міжнародні культурно-історичні фестивалі. Для більшого відчуття переміщення в епоху Київської Русі для гостей організуються конкурси та майстер-класи з ковальства й гончарного мистецтва, виготовлення монет, відкритий лучний тир і костюмерна з можливістю одягнутися в середньовічне вбрання. Для любителів потанцювати – влаштовують хороводи, танцювальні флешмоби й навчають середньовічних танців Маразуля. Охочих провести час спортивно покличуть зіграти в середньовічний футбол, пройти княжий спортивний квест, долучитися до веселого перетягування каната дружби. Крім активних розваг, гостей Парку чекає чимало видовищних вистав: трюки на конях, театралізовані постановки, показові виступи кінної князівської дружини та презентація коней різних порід. Відпочиньте всією сім’єю в стилі середньовіччя.

Адреса: Обухівський район, c. Копачів, 34 км від Києва

4. Скалодром

Отримати дозу адреналіну після робочого тижня допоможуть штучні скелі. Всі любителі екстриму рано чи пізно приходять на скалодром. Свіжі, яскраві емоції від подібного небанального проведення часу здатні підкорити серця навіть тих, кому гострі відчуття знайомі не перший день. Стіна для скелелазіння відмінно підійде як для початківців, так і для тих, кому не вперше долати такі перешкоди. Інструктори кажуть, що альпінізму немає необхідності навчатися – тіло саме підкаже вірний напрям і спосіб руху, а спробувавши, кожен дивується, наскільки великі приховані здібності людського організму. Щоб заняття зі скелелазіння проходили з максимальною ефективністю і комфортом, потрібно надягти що-небудь зручне, що не затрудняє рух, а інструктори завершать екіпіровку страхувальним обладнанням та спеціальним взуттям. Безперечно, ця розвага гідна того, щоб її внесли в культурно-спортивну програму дозвілля. Скелелазіння дозволить бути в тонусі, відчувати енергію і задоволення від досягнення нових перемог!

Адреси:

Центр UP!, 1пр. Голосіївський, 27

Цетр Zillertal, вул. Струтинського Сергія, 6

Центр JIWA, вул. Чистяківська, 20.

5. Прогулянка – пікнік

Пікнік восени – це особлива атмосфера та оформлення. Ідеальне місце для такого відпочинку – берег тихої річки, лісова галявина або затишний міський парк. Якщо погода сприяє, можна вибрати ботанічний сад ім.Гришка, який в осінніх барвах виглядає особливо гарним і затишним, або парк «Феофанія» з розкішними озерами, де  панує атмосфера романтики особливо восени. Можна помилуватися приємними краєвидами, насолодитися спілкуванням і просто душевно провести час. Збираючи друзів і родину на такий відпочинок дуже важливо відповідально підійти до процесу підготовки й заздалегідь підготувати список необхідних речей:

  • ковдри, “утеплювачі” для сидіння, розкладні меблі;
  • смачна їжа;
  • термос з улюбленими напоями;
  • одноразовий посуд (використавши, обов’язково не забудьте забрати, що викинути у смітник);
  • рухливі ігри: м’ячі, ракетки, фрізбі;
  • теплий одяг та взуття.

Також не забудьте фотоапарат, щоб закарбувати ці по-осінньому теплі моменти життя.

Адреси:

Парк “Феофанія”, вул. Академіка Лєбєдєва

Національний ботанічний сад ім.М.М.Гришка, вул.Тімірязєвська, 1.

Парк “Нивки”, пр. Перемоги, 82

Похмура погода – не привід сидіти вдома. Активного і веселого вам дозвілля!