Сьогодні – Міжнародний день людей похилого віку: як зберегти добру фізичну форму

Сьогодні – Міжнародний день людей похилого віку. Ми не завжди думаємо про те, наскільки важливі для нашого загального здоров’я, а також для здоров’я серця і судин аеробні вправи. Тим часом, не менше значення мають силові вправи або, як їх ще називають, вправи на опір.

Ці вправи дозволяють чоловікам і жінкам будь-якого віку поліпшити загальний стан свого здоров’я і підтримувати хорошу фізичну форму завдяки збільшенню м’язової сили, витривалості та щільності кісткової тканини. Крім того, силові вправи є тим типом фізичної активності, який позитивно впливає на чутливість до інсуліну і покращує метаболізм глюкози.

Дослідження показують, що навіть чоловіки і жінки у дуже похилому віці, які займаються силовими вправами, нарощують м’язову масу і зміцнюють кістки – що дуже важливо для зменшення ризику падінь і травм і підтримки самостійного життя. Між тим, тільки 11% людей похилого віку дотримуються рекомендацій щодо виконання силових вправ. На жаль, більшість нехтує ними, упускаючи, таким чином, можливість поліпшити своє здоров’я.

Отже, 4 рази на тиждень (як мінімум) протягом не менше 20 хвилин робіть аеробні вправи і протягом 10 хвилин – силові (не забудьте попередньо проконсультуватися з лікарем щодо прийнятних для вас обсягів та інтенсивності навантаження).

 

«Чемпіонами стають не в спортивних залах. Чемпіонами стають завдяки тому, що знаходиться в глибині душі – бажанням, мріям, передчуттям. Воля повинна бути сильніша, ніж тренованість». – Мухаммед Алі.

 

Такод читайте “Вправи для відмінного нічного сну”

“Екзотична гімнастика для впевненої ходи”