Як відпустка впливає на організм

Навіть короткочасний відпочинок має такий саме вплив на організм як і медитації. Знижується рівень стресу, покращується імунітет і робота клітин в цілому.

Практика йоги та медитації забезпечує ефективніше використання та виробництво білків, а значить – покращує стан організму на клітинному рівні і подовжує наше життя.

Під час навіть коротенької відпустки ми почуваємося чудово. Не потрібно нікуди бігти й вирішувати купу справ, можна нарешті розслабитися і забути про стрес. Неочікуваним є лише той момент, що такий релакс позитивно впливає не лише на наші нерви, а й усе тіло.

«Ефект відпустки» має довготермінові переваги.  

Колір обличчя стає свіжим, на щоках з’являється рум’янець, а від мішків під очима не залишилося і сліду.

Але найцікавіше – навіть через місяць психологічний стан є кращим, ніж у тих, хто просто жив своїм напруженим життям.

Після завершення відпустки люди підтверджують, що відчувають прилив сил та енергії, незалежно від того, чим саме займалися – активним відпочинком чи просто приємно проводили час.

Змінюється експресія генів, а біомаркери старіння падають на очах – усе це вказує на значні переваги медитативних практик у порівнянні з простим відпочинком, але і останній теж має позитивний вплив, повідомив доктор Ерік Шадт, керівник дослідження, директор Інституту генетики та багатокультурної біології в штаті Нью-Йорк.

Аби почуватися здоровішим і виглядати молодше своїх років – не забувайте відпочивати!

Джерело: https://www.worldhealth.net/news/vacation-changes-gene-activity/