Всесвітній день боротьби зі СНІДом

День боротьби зі СНІДом було започатковано з ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров’я в 1988 році з метою привернення уваги громадськості до проблеми поширення вірусу імунодефіциту людини (ВІЛ). Саме тому, у перший день зими у багатьох країнах світу відбуваються соціальні заходи, благочинні концерти на підтримку програм профілактики поширення хвороби. 

Ця подія змушує пам’ятати нас про необхідність поширення інформації про недуг, проведення медичного обстеження, поліпшення якості соціальної, медичної та юридичної допомоги, що надається людям з ВІЛ.  

1 грудня ‒ можливість проявити солідарність до більш ніж 40 мільйонів людей у світі та згадати тих, хто загинув від цієї хвороби.  Без розуміння, терпимості та співчуття нам не вдасться подолати хворобу, яку називають “чумою 21 століття”.  Вашим особистим внеском може бути прихильність до здорового  способу життя, збереженні вірності статевому партнеру, відмови від вживання наркотичних речовин. Офіційним символом боротьби зі СНІДом є червона стрічка, запропонована американським художником Френком Муром.

Зображення використано з сайту http://www.bsmu.edu.ua/