Вітаємо із Всесвітнім днем рибальства

Існує така приказка: «Поганий день на рибалці краще, ніж хороший день на роботі». Сьогоднішній Всесвітній день рибальства присвячується всім любителям і профі у риболовлі, всім рибакам – справжнім цінителям цієї справи.

Рибалка досі залишається видом діяльності, хобі, видом відпочинку і, навіть, спортом. Про це свідчать численні традиції та свята, які є найбільш улюбленими саме мешканцями пребережних регіонів.

Про риболовлю як спосіб добування їжі відомо ще з часів раннього палеоліту. Але значний внесок у розвиток рибалки внесли англійці, які вдосконалили вудки і риболовні снасті до такого рівня, що згодом рибалка стала вважатися і наукою, і мистецтвом.

Про період, коли рибалка перетворилась на хобі мало що відомо. Існують лише короткі згадки про те, що, наприклад, римляни влаштовували змагання з рибальства з так званими спеціальними насадками типу «квок», а ось македоняні ловили рибу на штучні мушки.

Що ж стосується Стародавньої Русі, то була вона однією з найбільш рибних держав світу. Аматорська і спортивна рибалка здобула своєї популярності після 1917 року.

Сьогодні риболовлю можна віднести до таких масових захоплень, як футбол, волейбол, баскетбол і хокей.