Як мінімізувати час та кошти на стоматолога

Зубний біль – це саме те, що надовго вибиває нас з колії та вимагає витрачання коштів. Лікування одного хворого зуба може забрати від кількох годин до місяця, залежно від складності та стану здоров’я організму.

За статистикою саме карієс є другим найбільш поширеним захворюванням. На першому місці – звичайна застуда. Захворювання підкрадаються завжди у той момент, коли часу на хворобу взагалі немає. Розпланований графік на місяць, а то й на пів року вперед не дає змоги витрачати жодної хвилини на справи, які не були передбачені. Десяту частину всього свого життя ми витрачаємо на лікування.

«Головні болі» зубів

Найбільш поширеними захворюваннями є карієс і пародонтит. Близько 56% населення України, а за деякими даними навіть всі 80% мають пародонтит. З часом саме він може бути причиною довготривалого лікування зубів або ж їх втрати.

Зберегти зуби здоровими та власний час можливо, якщо дотримуватись декількох правил.

Зуби потрібно обов’язково чистити два рази на день: вранці та ввечері. Зранку можна чистити, як до сніданку так і після, а от ввечері бажано саме перед сном, коли вже точно нічого не будете їсти чи пити (крім води).

Яка щітка ефективніша?

Краще оберіть електричну щітку. Мануальна (звичайна) зубна щітка дуже легка і, найчастіше, люди надто сильно тиснуть щіткою на зуби, що унеможливлює якісне чищення зубів (заломленими ворсинками почистити неможливо).

Електрична зубна щітка більш важка, окрім того має датчики, тому шанс надто сильно натиснути та заламати ворсинки менший.

Не забувайте про міжзубні йоршики. Вони одні з головних помічників у збереженні здоров’я зубів. Ними досить легко можна очистити ділянку між зубами, у якій залишається бруд навіть після чищення зубів.

Регулярний догляд та гігієна

На зміну уявленню про те, що достатньо просто чистити зуби – у будь-який час, будь-якою щіткою, будь-якою пастою, приходить по-справжньому науковий підхід.

Завдяки 20-річному досвіду лікування зубів та із врахуванням найсучасніших наукових досліджень і технологій, професор та відомий лікар-стоматолог Ярослав Заболоцький з командою розробили власну методику для збереження зубів здоровими – так звану Z-формулу. Це квінтесенція усього, що знають і вміють у догляді за зубами в світі. Z-формула включає щоденний домашній догляд, двічи на рік проходження процедури професійної гігієни (Re-Hygiene) та для більшої зручності – користування мобільним додатком-підказчиком Dental Care App.

Z-формула

Професійний та регулярний стоматологічний сервіс Re-Hygiene, що проводиться у спеціальних локаціях Dental Care Office включає:

  • Скринінг – регулярна та комплексна перевірка зубів і ясен із аналізом динаміки змін у дорослих та дітей.
  • Панорамний рентгенівський знімок, починаючи з 14 років або швидше – за рекомендацією нашого експерта. Знімок – це «дорожня карта» для стоматологів, як для того, щоб ефективно та безболісно доглядати за зубами та яснами, так і для оцінки всього стоматологічного здоров’я.
  • Регулярну професійну гігієну, починаючи з 6 років.
  • Коментар спеціаліста з порадами по домашньому догляду.
  • Тривалість регулярної послуги – близько однієї години. Під час цього сервісу лікар-гігієніст не тільки перевірить стан здоров’я ваших зубів, очистить зуби від застарілого бруду, а й навчить, як правильно виконувати догляд за зубами вдома.

Всього чотири хвилини на день та три години на рік дозволяють зберегти зуби здоровими і зекономити час на відвідуванні стоматолога та довготривалому лікуванні.