Активні вихідні: у Києві – велопарад, у Харкові –флешмоби (11-12 жовтня)

11 і 12 жовтня на Оболонській набережній столиці (біля Свято-Покровського храму) по вул. Прирічній 5а, з 12:00 до 18:00 працюватиме безкоштовний прокат велосипедів. Це перша спроба впровадити в Києві європейську практику велопрогулянок вихідного дня. Єдине що потрібно – залишити заставу. Особливістю пункту прокату є те, що він також демонструє європейські технологічні рішення з паркування велосипедів. На пункті прокату велосипеди розташовані на двоярусній парковці. Такі парковки поширені в Європі і використовуються для паркування велосипедів біля станцій метро, електричок, офісів і житлових масивів, де мешканці активно використовують велосипед як транспортний засіб.

Якщо ж у вас немає велосипеда, але є раритетний костюмчик, у якому можна покататися, то 12 жовтня можна взяти напрокат двоколісного друга та ще й стати учасником велопараду “Ретро-Круїз 2014”. Щоправда, для цього потрібно буде попередньо зареєструватися на сайті  www.retrocruise.com.ua та дістатися на майданчик біля музею Великої Вітчизняної Війни, звідки й відбудеться о 14:00 старт ретровелопараду. Після сплати вступного внеску ретровелосипедисти отримують реєстраційний номер і стають повноцінними учасниками фестивалю. Відвідувачі ж можуть не тільки подивитися велопарад, але й відвідати повномасштабний фестиваль ретро культури, що відбудеться на території науково-дослідної частини ботанічного саду імені Фоміна (біля станції метро “Університет”). Вхід у цю частину саду зазвичай закритий для відвідувачів, але 12 жовтня на територію зможуть потрапити всі охочі. Гостей свята чекає жива музика, танцмайданчик рок-н-ролу, чарльстона, фокстроту, мода, зачіски, кіно, майстер-класи, розіграші, частування та центральна подія – зустріч велопараду “Ретро-Круїз 2014”. Працюватиме дитяча ігрова зона. Приємним бонусом стануть також екскурсії в супроводі наукових співробітників по унікальним колекціям теплиць, розташованих на території ботсаду. Після традиційного безкоштовного чаювання “5 o’clock tea” можна буде залишатися на танцмайданчику, або піти дивитися чорно-біле кіно в секретний сад. Серед учасників велопараду “Ретро Круїз 2014” пройде конкурс на “Кращий чоловічий і жіночий образ”, “Кращий ретро велосипед 2014” та “Найкрасивіші бороду і вуса Ретро Круїзу”. На переможців чекають цінні призи.

Якщо ж вас цікавить велосипедна культура не лише  сьогодні та в минулому, але турбує її майбутнє, то радимо відвідати 10-12 жовтня Велофорум – найбільшу в Україні міжнародну велосипедну конференцію, пройде у Львові.

10-12 жовтня у Києві можна буде також відвідати Міське Свято Їжі, що відбудеться у торгівельному центрі «Даринок». Це новий формат міського гастрономічного open air фестивалю. На святі будуть понад 60 кращих ресторанів і кафе міста, «зухвалі» і не стандартні формати вуличної їжі, крамниця куховарських книг, гастрономічні майстер-класи, кулінарні школи, конкурси, музика, dj сети, stand up show і розваги. Вперше буде представлений великий фермерський ринок, регіональні виробники продуктів харчування і напоїв.
А от харків’яни у ці вихідні вирішили об’єднати в один великий і веселий пікнік улюблені флешмоби.

Усіх активних і молодих організатори запрошують у неділю 12 жовтня о 13:00 на Лопанську Стрілку. Саме там пройдуть відразу вісім флешмобів: “Літературне Бомбардування”, “СтихоСушка”, “ФотоСушка”, “Орігамі”, “Обнимашки”, “Jumper’s”, “DREAMFLASH” і “Настільні ігри”. “Літературне Бомбардування” – це унікальний проект для всіх книголюбів, а “DREAMFLASH” – свято мильних бульбашок. На “СтихоСушке” харків’яни будуть «сушити» вірші власні й улюблених поетів. А тим, хто хоче поділитися й подивитися на красиві фото, варто відвідати “ФотоСушку”. Завершиться свято веселою ходою вулицями міста з плакатами “Обійми мене”, “Обійму безкоштовно”, “Хочу обніматися”, “Обійму тебе”, “Шукаю твої обійми. Позитивні емоції – гарантовано! 

Активних і позитивних вам вихідних!

Фото з сайту retrocruise.com.ua