Авокадо знижуєте ризик серцево-судинних захворювань

Всі напевно чули, що авокадо – це справжній суперпродукт. Ми точно відносимо його до цієї категорії  і в цій статті пояснимо,  чому. Наведемо чотири вагомі причини, які свідчать про те, що авокадо варте того, щоб  кілька разів на тиждень додавати його до свого раціону.

Ви знижуєте ризик серцево-судинних захворювань

Серцево-судинні захворювання –  головна причина смерті у більшості країн світу, в тому числі й в Україні. Вже це повинно спонукати нас захистити себе і подбати про своє здоров’я. Тим паче, що це цілком в наших руках: потрібно лише модифікувати спосіб життя, тобто внести у нього правильні зміни. Одна з таких змін – додати авокадо в щоденний раціон.

Авокадо зміцнює серцево-судинну систему, оскільки в ньому добре збалансовані жири: дуже мало насичених жирних кислот, зате досить ненасичених жирних кислот (переважно мононенасичених). Споживання надмірної кількості насичених жирів (> 10% від загального числа калорій) може підвищити рівень «поганого» холестерину. А ось споживання достатньої кількості ненасичених жирів допомагає знизити рівень «поганого» холестерину і підтримати в нормі «хороший» холестерин.

Крім корисних жирів, авокадо також містить потужний мікс поживних речовин і антиоксидантів, таких як каротиноїди і феноли. Ці сполуки допомагають запобігти запаленню і окисному стресу в кровоносних судинах, і також покращують кровоплин. Деякі вчені дотримуються думки, що дієта з вмістом мононенасичених жирів, таких які є в авокадо, є здоровішою для серця, ніж дієта з низьким вмістом жиру.

Вам буде простіше втримати правильну  вагу

Вживання корисних жирів допомагає втрачати вагу! Авокадо дає відчуття ситості і цим допомагає позбутися зайвих кілограмів і підтримувати нормальну масу тіла. Насичувальні  властивості авокадо пояснюються великою кількістю клітковини  в ньому – в середньому близько 14 грамів на плід.  Також авокадо поліпшує чутливість клітин до інсуліну, що важливо і для запобігання виникненню цукрового діабету, і для контролювання голоду.

Ви можете знизити ризик виникнення ракових захворювань

Авокадо забезпечує організм численними фітохімічними сполуками, які допомагають запобігти раку, в тому числі ксантофіл і феноли. Білкове з’єднання під назвою глутатіон, як і лютеїн, пов’язують з уповільненням розвитку раку ротової порожнини.  Є також попередні дані досліджень про те, що в тих, хто регулярно їсть авокадо,   рідше виникає раку молочної залози і простати.

Ви ефективно захищаєте свої очі і шкіру

Вся справа в тих же ксантофілах-каротиноїдах, що містяться в авокадо, і   до яких відносять лютеїн і зеаксантин. Ці сполуки допомагають сповільнити виникнення і прогресування вікової макулярної дегенерації  і таким чином запобігають зниженню зору, пов’язаному з віком. Крім того, лютеїн і зеаксантин діють як буфери від окисного ушкодження ультрафіолетовими променями, зберігаючи нашу шкіру гладкою і здоровою. Вища біоодоступність (простота поглинання нашим організмом) каротиноїдів з авокадо порівняно з багатьма іншими фруктами і овочами робить авокадо воістину суперпродуктом.

Крім безлічі переваг для здоров’я, авокадо має додатковий кулінарний бонус – це смачний «м’ясистий» продукт, який можна додавати в смузі, салати, соуси, готувати з авокадо самостійні страви. Тому сміливо експериментуйте і отримуйте порцію здоров’я!

Ви можете харчуватися корисно і смачно