Чому потрібно їсти яблука щодня

Найбільшу користь вам принесуть яблука, якщо ви будете вживати їх свіжими, ретельно помитими та зі шкіркою. Бо саме в ній міститься велика кількість клітковини та поліфенолів. Рекомендуємо вам, позбутись свого страху пестицидів, бо на яблуках можуть знаходитись не вони, а лише їх залишки, бо самі пестициди ефективно руйнують промені сонця, зменшуючи в достатній мірі їх кількість. В чому полягає користь яблук для здоров’я, піде мова далі.

Склад яблук

Яблука мають у своєму складі пектин – розчинну клітковину

Одне середньої величини яблуко містить в собі п’яту частину денної норми клітковини. Бактерії, які проживають в нашому кишківнику використовують клітковину для утворення жирних кислот з коротким ланцюгом та незамінних амінокислот, які нам потрібні.

Вітамін С також є у складі яблук, однак в одному яблуці знаходиться його незначна кількість, лише одна десята норми, яку необхідно споживати за день.
Яскрава шкірка яблук  являється джерелом флавоноїдів, іншими словами, сполук з антиоксидантною дією. Результати досліджень вказують на те, що регулярно вживаючи яблука та інші яскраві продукти, ви  на 25% зменшуєте ризик захворіти на рак підшлункової залози.

Також, ті люди, які їдять багато яблук, менше ризикують зіштовхнутись з раком легень, молочної залози, шлунково-кишкового тракту та з колоректальним раком.

Вживання яблук, дозволяє зменшити прояви астми та хвороби Альцгеймера.

Поліфеноли, які містяться у яблуках, сприяють зменшенню проявів астми тахвороби Альцгеймера, а клітковина яблук заважає атеросклерозу та попереджує стрибки рівня цукру в крові.

Щоденне споживання яблук знижує ризик виникнення діабету 2 типу. В результаті проведення 9-річного дослідження, було виявлено, що люди, які щоденно з’їдали одне, або два яблука на день, зменшували цей ризик на 28%, якщо порівняти з тими, хто взагалі не їв яблук.

Речовини, які містяться в яблуках дозволяють покращити здоров’я серця та судин.

В результаті регулярного вживання в раціоні свіжих яблук, а не яблучного соку, знижується рівень тригліцеридів та ліпопротеїнів низької щільності в організмі. Також люди, які споживають ці фрукти менше ризикують зіштовхнутись з інсультом.

Вживання яблук запобігає переїданню, та допомагає зберігати нормальну вагу.

Клітковина яблук дозволяє відчувати ефект насичення на протязі тривалого часу. Разом з тим, дослідники виявили те, що регулярне споживання фруктів, які містять багато клітковини та мають низький глікемічний індекс, особливо яблук, сприяло тому, що у людей залишалась нормальна вага тіла.

Яблука не лише корисні, але й смачні і про це, також, не варто забувати. Вони бувають різними на смак: солодкими, кислими, чи кисло-солодкими, тому кожен із нас може вибрати той сорт яблук, який найбільше йому подобається. Включаючи, хоча б одне яблуко до щоденного раціону, ви таким чином, не лише урізноманітнюєте його, але дбаєте про своє здоров’я та гарне самопочуття.

Джерело: https://moz.gov.ua/article/health/6-prichin-isti-jabluka-schodnja

Читайте також:

Сушені яблука знижують рівень холестерину 

Лікувальні властивості яблук