Як екстракт хмелю захищає наш організм

Ксантогумол – тип флаваноїдів, який міститься у хмелі і пиві, може здійснювати захисний ефект проти хвороби Альцгеймера та інших невродегенеративних захворювань.

Було виявлено, що флавоноїд, який міститься у хмелі та пиві, ксантогумол, покращує клітинні процеси, що мають відношення до когнітивної пізнавальної функції.

Цзяньго Фан та його колеги з університету Ланьчжоу (Китай) провели низку лабораторних тестів, згідно з результатами яких, ксантогумол здатний захищати нервові клітини. Ця сполука активує панель фази II цитопротекторних генів, а також відповідні ферменти, такі як глутатіон, гемоксигеназа, НАД (Ф) Н: хінон оксидоредуктаза, тіоредоксін і тіоредоксінредуктаза».

Автори дослідження припустили, що екстракт хмелю – ксантогумол – є потенційно ефективним у профілактиці нейродегенеративних розладів – деменції, хвороби Альцгеймера.

Yao J, Zhang B, Ge C, Peng S, Fang J.  “Xanthohumol, a Polyphenol Chalcone Present in Hops, Activating Nrf2 Enzymes To Confer Protection against Oxidative Damage in PC12 Cells.”  J Agric Food Chem. 2015 Jan 28.

 

Також читайте

“Продукти для підтримання здорової та міцної нервової системи”