Фітнес для обличчя проти старіння

Усі хочуть якомога довше залишатись привабливими і мати ідеальне обличчя без зморшок та інших вікових дефектів. Фейсбілдінг – це альтернативна та безпечна методика корекції зовнішності і ліфтінгу шкіри, по своїй суті – фітнес для м’язів обличчя. Про те, чи дійсно можна «накачати» м’язи обличчя так само, як і м’язи тіла, говорили із засновницею міжнародної школи фейсбілдінгу і авторкою власних методик Євгенією БАГЛИК.

– Євгеніє, скажіть будь-ласка, фейсформінг, фейсбілдінг, фейсліфтінг, йога для обличчя – це все одне й те саме?

– По суті так, це все вправи для м’язів обличчя.

– Взагалі ви тренер по фітнесу, як вийшло, що стали тренером з фітнесу для обличчя?

– В якийсь момент я зацікавилася цим напрямком, і виявилося, що в Україні ця сфера зовсім не розвинена. Я почала займатися за різними методиками, але всі вони мене не влаштовували з тих чи інших причин, тому врешті-решт я вирішила розробити свою власну.

– Які конкретні проблеми може вирішити фейсбілдінг? Наприклад, чи можна з його допомогою позбавитись від другого підборіддя, мішків під очима, зморшок – не використовуючи ніякі косметичні засоби?  

– Звичайно. Взагалі я всі проблеми поділяю на вікові – обвисання, в’ялість шкіри, мішки під очима, друге підборіддя; і мімічні – коли на шкірі виникають заломлювання та спазми: зморшки на лобі, носо-губні складки, тощо. Ось із цими всіма проблемами і бореться фейсбілдінг.

– Як часто потрібно займатися, щоб досягти результату?

– На початковому етапі зазвичай достатньо одного разу на день, в подальшому можна займатися через день. Але взагалі для багатьох з часом це перетворюється на стиль життя. Це теж свого роду спорт.

– Чи може неправильне виконання вправ призвести до зворотного ефекту – збільшення складок і зморшок на обличчі?

– Так, звичайно. Саме тому необхідний фахівець, який стежитиме за правильністю виконання вправ.

– Які ж найпоширеніші помилки і як їх уникнути? Як зрозуміти, що ти все робиш правильно?

– Найголовніший показник правильного виконання вправи – це відсутність на обличчі зморшок і складок. За цим потрібно дуже уважно слідкувати. Також дуже важливо правильно фіксувати м’яз при виконанні вправ – тільки так м’яз можна максимально пропрацювати.

– Із яких етапів складається заняття? Чи потрібно спочатку розігріти м’язи обличчя, а після вправ нанести, наприклад, якийсь крем?

– Всі наші заняття обов’язково починаються з дихання, потім іде розминка, потім комплекс вправ і в кінці – обов’язкове розслаблення м’язів. Рекомендується дотримуватись саме таких етапів заняття.

– Чи однакові вправи для чоловіків і для жінок, для людей різного віку і форм обличчя? 

– Так, вправи в цілому одні й ті ж – у всіх нас будова м’язів обличчя однакова. Єдине що, якщо у молодої дівчини, наприклад, в результаті занять всі м’язи загалом підтягнуться, і зовні обличчя стане рельєфнішим і свіжішім, то у більш вікових клієнтів ефект буде більш помітний в тій конкретній зоні, на яку під час занять звернули більше уваги.

– Чи є у фейсбілдінгу протипоказання?

– Особливих протипоказань немає. Єдине що – при серйозних проблемах зі шкірою фейсбілдінг краще відкласти для уникнення розповсюдження інфекцій на обличчі. Також дуже обережно слід ставитись до занять людям із проблемами із шийними хребцями – слід обов’язково порадитись із лікарем.

Бесіду вела Галина Теличук,
спеціально для «Живи Активно!».

Радимо переглянути відео з вправами від Євгенії БагликФейсбілдінг. Універсальні вправи для будь-якого типу обличчя.

Також читайте:

Екзотична гімнастика для впевненої ходи

Хімія і їжа: зв’язок нерозривний

Харчові фобії, або чому люди не вірять експертам?