Як зробити авіапереліт комфортним

Переліт літаком – це справжній стрес для організму. Для того, щоб ці декілька годин у повітрі промайнули швидко і безпроблемно, дослухайтесь до наших рекомендацій.

Зверніть увагу на те, що ви їсте

При авіаперельотах може виникнути нудота. Для того щоб мінімізувати цей неприємний симптом, не варто летіти на пустий або переповнений шлунок. Перекусіть перед вильотом так, щоб не відчувати дискомфорту. Для цього обирайте продукти, які не викликають підвищеного газоутворення.

Поставтесь відповідально також до того, що ви їстимете на борту літака. Надавайте перевагу фруктам та овочам, горіхам та сухофруктам. Обов’язково візьміть із собою банани – вони містять серотонін, природний антиоксидант і біологічний регулятор сну.

Подбайте про свої вуха

Також під час зльоту і посадки можливе неприємне відчуття болю у вухах, їх може навіть закладати. Для того, щоб полегшити цей стан, запасіться кислими льодяниками або жувальними гумками. Рекомендується заздалегідь придбати спеціальні беруші.

Фото Андрій Ягенський

Рухайтеся!

Висидіти декілька годин в одному положенні – не легка справа, а людям із варикозом перельоти даються особливо важко. Щоб допомогти своєму тілу, уникайте положення «нога на ногу» та періодично робіть легку гімнастику сидячи у кріслі. Для цього потрібно роззутися, а потім 20 разів витягнути і піджати пальці ніг. Також виконуйте повороти голови і періодично проходьтеся вздовж салону. Не зайвим буде перевзутися у зручне взуття.

Не допустіть зневоднення організму

Дуже важливо пам’ятати про гідратацію. Вологість повітря у літаку дуже низька – близько 20-30%, що призводить до значної втрати організмом рідини і до таких неприємних симптомів, як дряпання у горлі, сухість у носі та в роті, відчуття стягнутості шкіри, сухість очей. Тому під час польоту надзвичайно важливо пити вдосталь рідини – бажано, простої води, адже чай, кава, алкогольні напої лише сприяють зневодненню організму. Варто робити хоча б декілька ковтків кожні 20 хвилин.

Жінки, не забудьте взяти з собою зволожуючий крем для шкіри, а незалежно від статі радимо мати зволожуючі очні краплі. Якщо ви носите контактні лінзи – краще у літаку замінити їх на окуляри.

Якщо дотримуватися цих простих рекомендаціяй, то ваша довгоочікувана подорож почнеться вже у літаку!

Підготувала Галина Теличук

 

Читайте також:

 Особливості національного «антикризового» туризму

Альтернативні види туризму