Лікувальні властивості кориці

Кориця є не лише однією з найароматніших спецій, вона також чинить сприятливий вплив на весь організм.

Сила кориці

Протягом багатьох років корицю використовували для ароматизації продуктів, додаючи як у головні страви, так і десерти та випічку. Існує декілька спецій, які мають користь для здоров’я, і кориця – не виключення. Бувши чи не найбільш широко застосованою по всьому світу, ця пряність потішила останніми відкриттями щодо її переваг у галузі медицини.

1. Рак – руйнівна хвороба, і науковцям потрібно наполегливо працювати, щоб віднайти ефективний спосіб її лікування. Кориця є важливим джерелом циннамальдегіду – органічної сполуки, що може виступати потужним інгібітором колоректального раку.

2. Зараження – інфіковані рани можуть стати серйозною проблемою через розмноження в них бактерій. Комбінація ефірної олії кориці та перцевої м’яти визнана ефективною проти мікроорганізмів, стійких до антибіотиків, а також допомагає для росту клітин.

3. Порушення когнітивних функцій – це зниження пам’яті, працездатності, здатності до навчання. Додавання кориці до харчування мишей підвищувало їхні пізнавальні навички. Тож застосування цієї спеції може допомогти у покращенні навчальних здібностей людини.

4. Хвороба Альцгеймера – ураження нервової системи, найхарактерніше для людей похилого віку. Дотепер не існує лікування, яке б повністю зупинило руйнівний вплив цього розладу на головний мозок. Перспективні результати показали вплив кориці на запобігання формуванню амілоїдних бляшок, які призводять до розвитку деменції. Вживання спеції може покращити стан людей, що вже постраждали від даного захворювання.

5. Надмірна вага – для декого насправді серйозна проблема. Вживання кориці прискорює обмін речовин, підвищує фізичну активність і заряджає енергією. Можна додавати корицю у страви чи напої замість цукру, що зменшить отримувану кількість калорій і, як наслідок, допоможе позбутися зайвих кілограмів.

6. Цукровий діабет 2-го типу – захворювання, розповсюдженість якого неухильно зростає через старіння населення, що за останні десятиліття пришвидшилося. Також це може бути пов’язано зі збільшенням кількості людей з ожирінням. Додавання кориці в щоденний раціон діабетиків протягом трьох місяців знижувало рівень глюкози і тригліцеридів у крові.

7. Хвороба Паркінсона – прогресивний розлад нервової системи, для якого характерні тремор, труднощі при ходьбі та інших рухах. Незважаючи на наявність препаратів для зменшення симптомів захворювання, повноцінних методів лікування на сьогодні не знайдено. Підгодовування мишей корицею показало, що спеція може сприяти регресії проявів хвороби.

8. Бактеріальні та грибкові інфекції, зокрема сальмонельоз і лістеріоз, пов’язані насамперед із харчовими отруєннями та можуть мати тяжкі наслідки. Циннамальдегід як основний компонент кориці ефективно бореться з бактеріями, а також допомагає зменшити ризик карієсу та неприємний запах у роті.

9. Запалення – це захисна реакція організму на інфекцію через ушкодження тканин. Завдяки своїм протизапальним властивостям кориця ефективно сповільнює розповсюдженість інфекції.

Примітка

Цейлонська кориця – найкращий вибір серед усіх видів цієї пряності. Дешевший китайський її варіант має високий вміст кумарину, що може спричинити негативний вплив на печінку.

Джерело: www.worldhealth.net