Холістична медицина – лікування в гармонії з природою

Organic, ZOO, SPA Escargot, Anti-aging, цей перелік запозичених, на перший погляд, слів, я переконана, можна далі продовжувати, але хочеться звернути увагу, що це не окремі слова, а комплексні поняття, що відображають людські уявлення про якість життя, про об’єктивні закони і красу життя, а також сильне бажання жити довго і при цьому гарно себе почувати.

Індустрія краси спонукає всю передову спільноту наввипередки розробляти та залучати високі, а модніше сказати, «нанотехнології», бо основний інстинкт людини все ж таки жити, бути здоровим і красивим.

А медики, заручившись підтримкою ВООЗ, виборюють визнання високоефективними методи альтернативної нетрадиційної медицини, серед яких найпопулярнішим та поширеним сьогодні є холістична медицина – будь-яка медична практика з широкого спектру медичних практик, продукти і методи лікування, які не задовольняють критерії доказової медицини і, як правило, не включені до навчальних курсів, створених медичними навчальними закладами.

Послуги професіоналів хіропрактиків, гомеопатів, аюрведів тощо мають великий попит. Чому ж кіно-діви, серед яких Кеті Холмс, такі прихильні до натуртерапії, такої як SPA Escargot – масаж обличчя равликами?

Відповідь поки що одна – бо SPA Escargot – це Organic (натуртерапія); ZOO (використання тварин для лікування); Anti-aging – (метод лікувальний з противіковими властивостями).

 

Що Вам відомо про масаж равликами, рибками тощо?

Терапія равликами

Технічно це виглядає так, що равлик, рухаючись по тілу (будь-якій його частині, здоровій або ж ураженій рубцями, опіками), по своїй траєкторії залишає слиз, в якому повно антиоксидантів та протеолітичних ферментів. Таким чином відбувається очищення від відмерлих клітин, елементів запалення, тонізується та зволожується шкіра. Шістдесят хвилин хвилин такого релаксу в косметичному салоні сприяє омолодженню, покращення естетичного вигляду опіків, рубців. Також така терапія позитивно впливає на емоційний стан людини. За сеанс долаються страхи, сумніви, з’являється надія, радість, долаються негативні емоції, з’являється впевненість у собі!

Щоб інформація була повною, зауважу, що равлики, які застосовують для равликотерапії, живуть у спеціальному акваріуму. Мають раціональне харчування тільки натуральними продуктами: морквою, зеленню, шпинатом.

 

Терапія рибками

Також слід згадати про масаж маленькими рибками – санітарами. Процедура відбувається у спеціальному басейні, де рибки буквально обліплюють все тіло, та очищають від відмерлих шарів шкіри. Такі сеанси забезпечують душевний спокій, рівновагу, міцний сон.

Виявляється, це не ноу-хау. Ці методи мають більше ніж 2000 років свого історичного існування. Вони використовувались у цивілізованих країнах – Древньому Римі та Греції. Гіппократ рекомендував терапію равликами при опіках та шкірних захворюваннях.

Пропоную спробувати – впевнена, що краще раз спробувати, ніж 100 раз почути.

 

 

За даними інтернет посилань сьогодні анімалотерапія пропонує масаж-пілінг із застосуванням равликів або ж маленьких рибок. Така екзотика, кажуть, знімає нервове та м’язове напруження, біль у спині, мігрень. Виявляється, що це дійсно різновид анімалотерапії, а якщо бути сучасним, то анімалотерапії, спрямованої на омолодження.

Равлики (або ще на них кажуть слимаки) не даремно зайняли таке вагоме місце в технологіях краси – їх слиз дійсно натуральний коктейль (я вже розповідала, що равликів (слимачків) утримують в практично стерильних умовах – чистесенькі скляні акваріуми та в раціоні тільки морква, шпинат, кульбабка), так от цей Organic-коктейль – незрівнянно багатий на білки, антиоксиданти та гіалуронову кислоту, що створює всі умови для утримання у шкірі вологи, таким чином попереджає чи лікує зморшки, втрату кольору, підсилене ороговіння, запалення. Процедура вимагає вашого часу, тому що триває 60 хвилин, та довіри – рекомендується проводити час із закритими очима. Поки молюски пересуваються самостійно по обличчю (щоках, лобі) і накладають Anti-aging маску, поєднуючи її з незвичайно ніжним масажем та спеціальними енергетичними імпульсами, притаманними тільки ZOO-терапії, що впливає заспокійливо, аж до легкого сну. До речі, біопроникність слизу равликів (слимаків) надвисока, за деякими даними вища за ін’єкції та апаратні методи.

Гірудотерапія

До «слівця» додам про інших молюсків, з давніх давен відданих справі ZOO-терапії, – медичних п’явок‎. Лікар-спеціаліст гірудотерапевт може рекомендувати цей метод навіть при прямих показаннях до оперативного лікування, наприклад, при міомі матки, тромбозах, варикозі, різних болях, набряках запального походження п’явки підходять для стимуляції імунітету та мають антидепресантну дію. Відомо, що таке лікування абсолютно протипоказане при анемії і дуже ослабленим хворим. П’явки до всього, ще й діагности, лікар тільки висаджує їх на тіло людини, а далі вони самі знаходять примінення своєму таланту, всмоктуючи невелику кількість крові, вони віддають коктейль різноманітних біологічно-активних речовин, що покращує кровообіг, обміннні процеси, тонізує.

Не можна стверджувати, що підхід Organic, ZOO, SPA, Escargot, Anti-aging – абсолютно можуть замінити високі технології чи ліки тяжко хворим, але все ж натуртерапія робить нас легшими та світлішими душею, що прямо відображається здоровим тілом.