Поради як оздоровити та зміцнити волосся

Красиве та здорове волосся, це не просто заслуга шампуню, який ви використовуєте. Безліч різних факторів впливає на те, наскільки гладким, блискучим і міцним є ваше волосся. Звичайно, іноді, здорове волосся дається природою, але багато чого залежить від того, наскільки добре ви доглядаєте за ним. У догляді за волоссям існує безліч помилок, яких слід уникати, міфи, які слід ігнорувати, та здорові звички, які потрібно вибудовувати – починаючи від зміни шампунів до регулярних стрижок.

 

Корисні звички для здорового волосся

1. Стригтися потрібно регулярно

Усі експерти сходяться на думці: якщо ви вирішили відростити волосся, не потрібно відмовлятися від послуг перукаря. “Кінчики висихають і стають посіченими, тому ви не отримуєте бажаної довжини”, – пояснює Стівен Пуллан, трихолог (спеціаліст з питань волосся) з трихологічної клініки Філіпа Кінгслі.

Регулярні стрижки забезпечують мінімум посічених кінчиків та ламаного волосся. Спеціалісти рекомендують стригтися кожні шість або вісім тижнів.

2. Волосся потребує відпочинку

Для його відновлення використовуйте вихідні дні, рекомендують дерматологи. За можливості дайте йому висохнути природним чином – не використовуйте фени та засоби для укладки, не тримайте волосся «хвостиком» або міцно  перев’язаними, так ви уникнете зайвого натягування волосся. Іншими словами, іноді вам просто потрібно дати йому трохи відпочити.
 
3. Не забувайте дбати про шкіру голови

Якщо голова постійно чухається через сухість і свербіж, а аптечні шампуні не допомагають, зверніться до лікаря. Не ігноруйте це.  Хронічний свербіж травмує шкіру голови, а «почухані» місця можуть навіть боліти.
 
4. Дотримуйтесь здорового харчування

Може здатися, що їжа не має нічого спільного з вашим волоссям, але, за правильної дієти ви можете якісно покращити його стан.
 
Будівельним елементом для волосся є білок, оскільки волосся, власне, є ороговілим білком. Організм вважає його за необов’язкову тканину, тому спочатку фокусується на таких важливих органах, як серце або печінка. Але якщо споживати достатню кількість білку, тіло зможе розподіляти його скрізь, де це потрібно.
 
Іншим важливим елементом живлення є залізо. Це джерело енергії для волосся, це критично необхідний мінерал. Насправді, дослідження підтверджують, втрата волосся у жінок пов’язана із дефіцитом заліза.
 
Якщо ви вегетаріанець, додайте до свого раціону соєві продукти, які також містять білок.
                                                                                                               
5. Уникайте приладів, що нагрівають волосся
 
Якщо ви звикли щодня сушити волосся феном, будьте уважні: не використовуйте найвищий температурний режим нагріву весь час, міксуйте з більш прохолодним повітрям та з меншою швидкістю. Перед тим як накрутити або випрямити волосся гарячою плойкою або праскою, обов’язково  використовуйте захисні спреї.
                                                                                                                
6.  Регулярно використовуйте кондиціонери

Регулярне використання кондиціонеру це додаткове зволоження, що запобігає завчасній сухості голови в тому числі. Це одна з аксіом здорового волосся, з якою погоджуються і дерматологи, і перукарі.
                                                                                                                  
7. Носіть шапки

Сонце окислює і висушує волосся, тоді як головний убір захищає голову від сонця. Крім того, він захищає волосся від зневоднення.
                                                                                                                 
8. Не приймайте надто гарячий душ або ванну

Звісно, надзвичайно приємно прийняти гарячий душ після довгого дня (особливо взимку), але варто знати, що занадто гаряча вода висушує волосся. Крім того, набагато швидше вимиває колір пофарбованого волосся, ніж прохолодна вода. Експерти рекомендують теплий душ – в якості бонусу, що також краще для шкіри, а не тільки для волосся.                                                                                                               

9. Не перетягуйте волосся

Навіть м’яке потягування буде повільно травмувати фолікули волосся. Еайбільше небезпека чекає на тих, хто любить збирати волосся в тугий хвіст. Через кілька років ви можете навіть не помітити як втратили волосся.                                                                                                             

10. Не розчісуйте волосся часто

Розчісувати волосся – це здорова звичка, але занадто часте розчісування розтягує волосся і ламає слабкі кінчики.

11. Користуйтеся сезонними засобами догляду.

Взимку, засоби повинні бути зволожуючими, а влітку потрібно використовувати більш легкі варіанти, які не будуть обтяжувати волосся в спеку.                                                    

За матеріалами: http://bit.ly/39a5AJF     

Вам також може бути цікаво

На правах реклами