Ваше лібідо – фізіологія чи психологія

Стосунки завжди виступатимуть основою для будівництва. Будівництва себе, сім’ї, кар’єри….

Особливу увагу людей завжди викликали сексуальні стосунки: їх зародження, розвиток, згасання. Говорячи про стосунки між чоловіком і жінкою, ми говоримо і про сексуальні стосунки також. Пізнання себе в таких стосунках може виступати засобом для попередження їх занепаду. Отже спробуємо дізнатися дещо більше про себе в сексі?

Хвиля за хвилею

Можливо, це пояснюється тим, що ми інстинктивно сприймаємо океан як джерело нашого походження, а може, це тяжіння було закладено в «жорсткий диск» нашого мозку спочатку, але, як би там не було, море має над нами особливу владу. Підбадьорливий запах солоного повітря, дрібні бризки прибою, м’який плескіт хвиль …

Море тонізує і одночасно заспокоює. Гуляючи по піщаному пляжу, ми часом несемося геть від повсякденної реальності кудись далі, ніж встигли дійти за час прогулянки. Можливо, саме тому море так співзвучно серцям закоханих. Воно дозволяє їм, нехай і зовсім ненадовго, перенестися в зовсім інший світ.

1. Ви йдете по безлюдному пляжу. Видершись на чергову піщану дюну, ви помічаєте неподалік дошку для серфінгу, прибиту хвилями до берега. Опишіть, як вона виглядає і яке враження на вас справляє.
 
2. Ви сідаєте на дошку і гребете геть від берега в спробі «осідлати» хвилю. Яка сьогодні погода? Сприятлива вона для занять серфінгом?
 
3. Ви примудрилися стати на ноги і насолоджуєтеся незабутнім відчуттям «польоту» на хвилі, як раптом втрачаєте рівновагу і падаєте в воду вниз головою. Які думки, почуття і внутрішні вигуки народжуються в вас в той час, що ви намагаєтеся спливти на поверхню?
 
4. Нарешті цілим і неушкодженим ви виринає з води. Кинувши погляд у бік берега, бачите, що за вами спостерігає хтось з ваших знайомих. Хто ця людина?
 

Підготувала Ольга ПЕРЕПАДА
Кандидат психологічних наук,
психолог вищої кваліфікаційної категорії,
соціальний працівник
© ЖивиАктивно