Психолог про щастя, йогу і пол денс

– Аліно, ви працюєте радіоведучою більше 12 років, але за освітою ви психолог. Як же Вас занесло на Радіо?

– Скоріше все навпаки: це на психологію мене занесло, а ось на радіо я потрапила якраз дуже природнім шляхом. Ще у школі я мала дві мрії, які на той час здавалися мені нездійсненними: вивчитись на психолога та працювати на радіо. FM-ка, до речі, у нас тоді тільки з’являлась. Передивляючись концерти, я зрозуміла, що хочу працювати в сфері, яка буде пов’язана зі спілкуванням та музикою. Після випуску поїхала до Києва, хоча грошей у мене зовсім не було. Поступила в Карпенка Карого, але вчитись не змогла через фінансові труднощі у батьків. І я вирішила повернутись додому і навчитись заробляти гроші, щоб забезпечувати себе саму. Шукала різну роботу і раптом почула оголошення по радіо, що розшукуються радіоведучі. Там були ТАКІ вимоги, що промайнула думка, що нічого не вийде. Але мамин знайомий сказав, щоб я обов’язково спробувала свої сили. Коли я сіла в крісло в студії, то зрозуміла що я вже звідси ніколи не піду. Такого сильного відчуття, що я маю займатися саме цим у своєму житті  і робитиму це добре, я ще не відчувала.

– Зараз ви працюєте на Нашому Радіо?

– Вже ні. Я місяць як пішла звідти, бо зрозуміла, що 12 років – це доволі великий строк. Мені захотілося відчути, яким буде життя без радіо. Я не перестаю його любити, але навіть від коханих людей потрібно відпочивати.

– Напевне у вас купа планів, які хотілося б реалізувати?

– Мені захотілося спробувати себе у сфері телебачення. Наразі я працюю телеведучою – веду програму про ювелірні прикраси.

– Робота телеведучою вимагає більше сил та енергії?

– Важко порівнювати – робота на радіо чи телебаченні має свої особливості . Радіо вимагає вкладання великої кількості енергії та сили, щоб з часом стати впізнаваним. Телебачення в цьому плані виглядає простішим – аудиторію можна завоювати набагато швидше. Радіо в якийсь момент вичерпує себе і обмежує – ти відчуваєш ці рамки, тобі в них комфортно, ти себе впевнено почуваєш, але з зони комфорту інколи потрібно виходити. Саме телебачення може дати мені те, чого я хочу: більше просторів, більше роботи та руху.

– А чим займаєтесь після роботи? У вас є хобі?

– Так, звісно. Я щотижня займаюсь в «Українській Федерації Йоги» ось уже 5 років. Хоча це вже не хобі, це велика частина мого життя. Коли я тільки починала, я  розуміла, що починати мені потрібно з тіла. Правильно потягнутися – це вже йога. З часом підключила і духовну практику. Йога відкрила для мене купу нових дверей і навчила робити конкретні кроки по життю. Вона допомагає розібратися в собі, в своїх істиних бажаннях, хоча буває доволі страшно визнати речі, які тобі хочеться насправді. Адже людина часто прагне того, для чого потрібно працювати та докладати значні зусилля.

До речі, нещодавно я захопилася акро йогою. Це парна йога з елементами акробатики. Я спробувала себе як флаєр (в акро йозі є три ролі: «база» – той, хто виконує підтримки і має контакт із землею, «флаєр» – той, хто виконує асани у повітрі і «коректор» – зазвичай, це тренер – ред.) – мені дуже сподобалось. Навіть хочу зняти відео-блог на тему акро йоги.

А щодо улюбленого хобі, то це пол-денс, який приносить задоволення від фізичного навантаження та свого танцю. Я займаюся у чудового тренера – Насті Тимофєєвої вже 2 роки. Особливо радію, коли виходять якісь нові трюки.

– Що ви можете порадити нашим читачам?

– Обов’язково знайдіть у своєму житті те, що робить вас щасливими. Почніть з фізичної активності. Це можуть бути танці, спорт, плавання – все, що приносить вам та вашому тілу задоволення. Якщо ваше тіло починає включатися в процес, то обов’язково включиться і душа. Звісно, душу можна включити і без фізичних навантажень, але як на мене це буде складніше. Взагалі бажаю більше рухатися, знайомитися з новими людьми, багато подорожувати. Якщо не вистачає коштів на мандрівки Європою, можна подорожувати і по Україні – повірте у нас є купа дивовижних місць, які вразять вас своєю красою.

Повну версію інтерв’ю читайте на сторінках журналу «Живи Активно!».

Бесіду вела Анастасія Кучнева,
спеціально для «Живи Активно!».

Також читайте «Йога вчить бути щасливим і спокійним…»

Pole dance: грація і сила в одному флаконі

Стретчинг – поняття розтяжне