Ранкові чи вечірні пробіжки? Що корисніше?

Часто виникає запитання: а коли бігати – зранку чи ввечері? «Живи активно» допоможе у цьому розібратися:

ЗРАНКУ, якщо:

  1. Ви – сова! Так-так, це не помилка. Людям, фізична активність яких припадає на другу половину дня, буде корисно перелаштувати свій біологічний годинник і навчитися прокидатися на годинку-другу раніше. Через тиждень вам більше не буде потрібен будильник!
  2. Ваша робота дозволяє здійснити пробіжку близько 7-8 ранку, адже це саме той час, на який припадає ранкова активність людини.
  3. Ви бігаєте не для схуднення! І справді, не всі за допомогою спорту намагаються скинути зайві кілограми. А коли їх просто-таки немає, або й навпаки – не завадило б набрати трохи маси, ранковий біг – найкраще рішення!

УВЕЧЕРІ, якщо:

  1. Робота починається дуже рано, або вам доводиться вибиратися з дому вдосвіта, щоб доїхати вчасно. Адже тільки відкривши очі не можна починати пробіжку, потрібно дати організму мінімум 30 хвилин на те, щоб прокинутися. Після бігу наступає черга душу, а стільки часу зранку має далеко не кожен!
  2. Ви хочете схуднути. Вечірня пробіжка спалює спожиті за день калорії і відбиває апетит. Перекусіть за годину до старту, і вірогідність того, що після бігу ви наїстеся наніч знизиться фактично до нуля.
  3. У вас забагато стресів протягом дня. Проблеми з колегами, наближення дедлайнів, завал з магістерською – усе це виглядає не так страшно після хорошої вечірньої пробіжки із улюбленою музикою в навушниках, що розвіює непотрібні думки. Основне правило – встигнути завершити біг за дві години до сну, тоді безсоння вас не потурбує навіть після важкого дня.

 

Як ви помітили, суттєвої різниці між ранковим і вечірнім бігом немає. Усе досить індивідуально! Тому, спробуйте обидва варіанти впродовж одного-двох тижнів, і ваш організм сам підкаже, як краще!

 

Підготувала Ася Дан