Селен гальмує старіння

Процеси старіння шкіри відображають старіння організму в цілому. Природне старіння закономірне та незворотне, але такий процес як передчасне старіння залежить від дії різних зовнішніх та внутрішніх факторів. Передчасне старіння можна сповільнити, оскільки воно залежить від способу життя, харчування, патологічних станів, навколишнього середовища тощо.

Останнім часом набуває популярності використання наномікроелементів, зокрема селену та золота, як антиоксидантів. Антиоксидантна дія проявляється шляхом нейтралізації вільних радикалів, які порушують відновні процеси.

Селен як антиоксидант здатний окиснювати вільні радикали, підтримуючи здоров’я шкіри і нормальне вироблення колагену для її пружності. Крім того, він впливає на цілісність нуклеїнових кислот, запобігає генним мутаціям, забезпечує збереження і передачу спадкової інформації.

Недостатня кількість селену може призвести до швидкого біологічного старіння шкіри та організму

При виборі оптимального складу косметичних засобів у вигляді м’якої форми (крем, гель, скраб) необхідно враховувати, що лише правильне поєднання діючої речовини і носія може забезпечити швидкий терапевтичний ефект. Ступінь вивільнення та всмоктування селену із крему та гелю залежить від виду використаного носія, значення рН, структурно-механічних властивостей, наявності поверхнево-активних речовин, солюбілізаторів.

З огляду на важливу роль профілактики старіння шкіри обличчя використання інноваційних складових є своєчасним і стає все актуальнішим. Впровадження і ширше використання косметичної продукції з антиоксидантами, одержаними методами нанотехнології, відкриває широкі перспективи для майбутнього.

За матеріалами Конгресу «Профілактика. Антиейджинг. Україна»

 

Читайте також:

Антиоксиданти – засоби № 1 для молодості
 

Як правильно очистити організм від токсинів